Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΑΝ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ: «Τα χειρότερα δεν πέρασαν. Είναι μπροστά. Απειλητικά και ερεβώδη (...) οι ίδιες οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να αντιδράσουν όπως εκείνες μπορούν. Με περικοπή του κόστους λειτουργίας. Είναι η πιο εύκολη λύση, στις δύσκολες στιγμές για να περιοριστούν οι απώλειες. Και η πιο επώδυνη για τους εργαζόμενους, διότι εφαρμόζεται με τη δική τους απόλυση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟ ΠΑΜΕ: «Ανακοίνωση της "Autostop - Connolly" τονίζει ότι "έχουν υποβάλει μηνύσεις για παράνομη είσοδο στο χώρο εργασίας, για προπηλακισμό", όπως επίσης και "για συκοφαντική δυσφήμιση και ζημιές που προκλήθηκαν στο χώρο"» (η εταιρεία απαντά στο ΠΑΜΕ / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - ηλεκτρονική έκδοση).

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ: «Περίεργα και ανησυχητικά πράγματα συμβαίνουν (...) η σύνδεση της τοποθέτησης στην ηγεσία της ΕΥΠ του κ. Παπαγγελόπουλου με έναν νέο κεντρικό ρόλο της υπηρεσίας αυτής στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Δηλαδή "επιστρέφουμε" σε προδικτατορικές αντιλήψεις που χρησιμοποιούσαν την τότε ΚΥΠ ως "μηχανισμό αντιμετώπισης εσωτερικών κινδύνων" (...) ανοίγουν επικίνδυνες "κερκόπορτες"» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΑΥΤΙΣΗ: «Οι διωκτικές αρχές φαίνεται να πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και του νέου κύματος τρομοκρατίας στη χώρα μας (...) ούτως ή άλλως, η λεγόμενη "πολιτική" τρομοκρατία (...) δραστηριοποιήθηκε πάντα στον χώρο του κοινού εγκλήματος, όταν δεν ταυτίστηκε πλήρως μαζί του (...) Από τον RΑF και τις "Ερυθρές Ταξιαρχίες" έως την ΕΤΑ και τον ΙRΑ, οι "ένοπλοι σύντροφοι" ουδέποτε είχαν ιδιαίτερους ενδοιασμούς να διευρύνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και σε μερικές ληστείες τραπεζών, χρηματαποστολών, σουπερμάρκετ και ό,τι άλλο τους προκύψει. Στη δε Λατινική Αμερική, από τις κολομβιανές FΑRC έως το "Φωτεινό Μονοπάτι", το εμπόριο της επανάστασης και το εμπόριο της κοκαΐνης συνήθως ασκούνται ταυτοχρόνως (...) Υπό αυτή την έννοια τίποτε δεν αποκλείει κατ΄ αρχήν αντιεξουσιαστές, τρομοκράτες και μαφιόζοι να κολυμπούν όλοι στην ίδια δεξαμενή (...) Υπήρξαν άνθρωποι, ακόμη και στελέχη κομμάτων, που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της "17 Νοέμβρη" ή του ΕΛΑ επικαλούμενοι αυτήν ακριβώς τη διάκριση» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ