Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η γνωστή «ΣΥΝέπεια»...

Χτες ο «Ρ» κατέγραψε τη δήλωση που έκανε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Τσούκαλης, για την επιδρομή των ΜΑΤ με τις μπουλντόζες εναντίον του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα. Τα λόγια του βουλευτή ήταν:

«Η κυβέρνηση για ακόμα μία φορά - είπε - φαίνεται να προκρίνει τις προσωρινές λύσεις αντί της χάραξης βιώσιμου σχεδίου, απόρροια σαφούς πολιτικής με ρεαλιστικούς στόχους (...) Οι όποιες επιχειρήσεις - "σκούπα" δεν μπορεί παρά να έχουν προσωρινό χαρακτήρα, μεταθέτοντας το πρόβλημα τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά».

Θεωρούμε ότι τα περί «προσωρινής λύσης», όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται για να περιγραφεί η αγριότητα του πογκρόμ, είναι λόγια που μιλούν από μόνα τους και δε χρειάζεται περαιτέρω δικός μας σχολιασμός.

Επειδή, όμως, ουδέποτε θεωρήθηκε «αριστερή» η τακτική που λέει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», έχουμε δύο ερωτήσεις:

*

Πρώτον: Το Γενάρη του 2008 είχε πραγματοποιηθεί μια επίσης εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση κατά του καταυλισμού των μεταναστών στην Πάτρα, όταν και καταστράφηκε μέρος του καταυλισμού. Οταν δυο μήνες νωρίτερα από εκείνη την επιχείρηση - «σκούπα», στη σύσκεψη της Περιφέρειας με αντικείμενο τη λήψη των επικείμενων αστυνομικών μέτρων για να «λυθεί το πρόβλημα» (σ.σ.: σύσκεψη από την οποία ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, αποχώρησε και την κατήγγειλε δημοσίως), ο κ. Τσούκαλης τι έκανε; Ούτε δημόσια την κατήγγειλε, ούτε διαχώρισε τη θέση του. Να υποθέσουμε ότι «απλώς» συμμετείχε σε αυτήν; Να δεχτούμε ακόμα και τον - ενδεχόμενο - ισχυρισμό ότι εντός της αιθούσης διαφώνησε; Μόνο που, ακόμα κι αν συνέβη κάτι τέτοιο, τα «κινήματα αλληλεγγύης» προς τους μετανάστες ποιος στα αλήθεια πιστεύει ότι οικοδομούνται εντός περίκλειστων τειχών, παρέα με αστυνομικούς διευθυντές και αρμοδίους επί των «πογκρόμ»;..

*

Δεύτερον: Ο κ. Βασίλης Τσονάκας, στέλεχος του ΣΥΝ και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως προϊστάμενος της Πολεοδομίας στη Νομαρχία Αχαΐας, έβαλε, ναι ή όχι, τότε, την υπογραφή του και έδωσε την εντολή για να κατεδαφιστούν οι καταυλισμοί των προσφύγων;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ