Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Ναι» στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά με... σχέδιο

Η δικομματική «κοκορομαχία» για τα παντός είδους σκάνδαλα καλά κρατεί, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απ' την προώθηση με δικομματική συναίνεση σωρείας μέτρων σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε με την πρότασή του για ευνοϊκή μεταχείριση εμπλεκόμενων σε υποθέσεις όπως αυτή της ΖΗΜΕΝΣ ώστε να διευκολύνονται να καταθέσουν, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν την αποδέχεται γιατί κάτι την «φοβίζει» και συμπληρώνοντας ότι η πρότασή του αφορά «και τις υποθέσεις του Βατοπεδίου, των ομολόγων, των υποκλοπών, των άγονων γραμμών».

Την ίδια στιγμή, ενδύεται τον μανδύα του υπερασπιστή των φτωχών και αδυνάτων, παρότι όταν η συζήτηση έρχεται στο δια ταύτα, αδυνατεί να κρύψει πως ασπάζεται την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ. Ετσι, χτες την κατήγγειλε πως «δεν έχει σχέδιο», παρά τα τόσα αντιλαϊκά σχέδιά της που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Ακόμα πως ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων και διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο ωράριο εργασίας που θα δυσκολέψουν τη ζωή των εργαζομένων. Κι αυτό όταν και το ίδιο κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, προσπερνώντας πως τα αντιλαϊκά μέτρα της ΝΔ επεκτείνουν αυτά που το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση νομοθέτησε.

Αλλωστε, σχέδιο για αντιλαϊκές διαρθρωτικές αλλαγές υποκρύπτει η υιοθέτηση από μέρους του ΠΑΣΟΚ σαν ανάγκη και υποχρέωση της χώρας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο χτες «για την εκπλήρωση της υποχρέωσης της χώρας μας να κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3%», αντιπαρατιθέμενος με τη ΝΔ ως προς το χρονοδιάγραμμα που για το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είναι μακρύτερο, πέραν δηλαδή του 2010.

Ενδεικτική είναι η χτεσινή τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ για το προετοιμαζόμενο πετσόκομμα των Βαριών κι Ανθυγιεινών. Σχολίασε λοιπόν: «Μετά από απραξία πέντε ετών, ανακοινώνουν, έτσι χωρίς σχέδιο, αλλαγές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά...»! Το ζήτημα δηλαδή για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι αντιασφαλιστικές ανατροπές, που επί των ημερών του δρομολογήθηκαν, θα γίνουν χωρίς σχέδιο ενώ το ίδιο θα τις κάνει αλλά με σχέδιο και «επεξεργασμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση» την οποία - όπως είπε - δεν διαθέτει η κυβέρνηση. Ακόμα, έκανε λόγο για «κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων που οδήγησε σε απόγνωση τους συνταξιούχους» έργο για το οποίο το ΠΑΣΟΚ επίσης παριστάνει πως δεν ξέρει τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ