Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ψυχρή» κάλυψη στον Μ. Σαλμά

Κάλυψη, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας, πρόσφερε η κυβέρνηση στον υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, απαντώντας σε πληροφορίες και φήμες που τον εμπλέκουν, έμμεσα πλην σαφώς, με τη «συμμορία» της απαγωγής του Περ. Παναγόπουλου.

«Φημολογίες και αστήρικτοι ισχυρισμοί δεν μπορεί να συνιστούν μομφή για κάποιο πολιτικό πρόσωπο», είπε ο Ευ. Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει θέμα για τον υφυπουργό Υγείας. Σε επόμενη ερώτηση αν ο Μ. Σαλμάς επικοινώνησε και έχει δώσει εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου ο εκπρόσωπος απάντησε ότι «Ο κ. Σαλμάς επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι όλα αυτά τα οποία με τη μορφή ψιθύρων, θα έλεγα, κυκλοφορούν για το πρόσωπό του, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα». Ο ίδιος ο Μ. Σαλμάς σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «όλα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό μου είναι στο σύνολό τους παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα, ψευδή, αναπόδεικτα και συκοφαντικά».

Το θέμα προκλήθηκε μετά την παραίτηση της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υγείας Μ. Σωτηρίου υπό το βάρος των «αποκαλύψεων» ότι «συνεργαζόταν» επί χρόνια με τον εμπλεκόμενο στην ομάδα απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου υπεργολάβο δημοσίων έργων Γ. Τρομπούκη. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Γ. Τρομπούκης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της Μ. Σωτηρίου που ήταν υποψήφια για τη θέση της δημάρχου στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2004.

Η Μ. Σωτηρίου παραιτήθηκε προχτές, την ώρα μάλιστα που ο προϊστάμενός της υφυπουργός Υγείας βρισκόταν εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Σουηδία, για να συμμετάσχει στο άτυπο συμβούλιο για θέματα Υγείας.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει στις διαβεβαιώσεις του ίδιου του Μ. Σαλμά. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν ο υφυπουργός Υγείας έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις για τις σχέσεις που έχει με τον Γ. Τρομπούκη απάντησε: «Δεν μπαίνω σε τέτοιες λεπτομέρειες, δεν γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες...Σας είπα ότι έχω από τον κ. Σαλμά συγκεκριμένη διαβεβαίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ