Πέμπτη 9 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μόνη λύση η κοινή πάλη κατά του ιμπεριαλισμού

Σε σχόλιό του για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ στη Σομαλία και αλλού δεν είναι ειρηνευτικές αποστολές, όπως τις ονομάζουν για να χρυσώσουν το χάπι. Είναι ιμπεριαλιστικές αποστολές. Ο ελληνικός στρατός και τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν σε αυτές πρέπει να επιστρέψουν αμέσως. Η πειρατεία είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για να δικαιολογήσουν και νομιμοποιήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στις ακτές της Σομαλίας.

Η κυβέρνηση επικαλείται διαρκώς ως λύση τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Αντιστρέφει την πραγματικότητα. Η πολιτική της ΕΕ ευθύνεται για τη μετανάστευση. Η ΕΕ και η κυβέρνηση θέλουν τους μετανάστες φοβισμένους - μισοπαράνομους. Ταυτόχρονα αξιοποιούν το πρόβλημα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να πάρουν πιο εύκολα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα καταστολής.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποδεχτούν τη δημιουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης και εγκλεισμού μεταναστών και προσφύγων, τα νέα μέτρα διωγμού εναντίον των μεταναστών. Μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση των μεταναστών και προσφύγων και η διευκόλυνσή τους να μεταβούν στα κράτη μέλη της ΕΕ που επιθυμούν, η ανυπακοή στις Οδηγίες και τους Κανονισμούς της ΕΕ, η κοινή πάλη κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ