Παρασκευή 3 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύσημα και ψευδαισθήσεις

Καθόλου τυχαία και απόλυτα δικαιολογημένα τα εύσημα που δίνει στο ΠΑΣΟΚ η ναυαρχίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη με το χθεσινό πρωτοσέλιδο σχόλιό της με τον εύληπτο τίτλο «Ελπίδα».

Εχει ενδιαφέρον να το αναπαραγάγουμε αυτούσιο: «Το ΠαΣοΚ δείχνει πλέον να προετοιμάζεται σοβαρά για την εξουσία. Αναγνωρίζει το βάθος και την ένταση της κρίσης, δεν υπόσχεται, ούτε μοιράζει προκαταβολικώς πόρους που δεν έχει. Αντιθέτως δηλώνει ευθέως ότι η έξοδος από τη δημοσιονομική και οικονομική κρίση θα απαιτήσει συστηματική προσπάθεια τριών ετών. Γεννάται έτσι η ελπίδα ότι επιτέλους θα υπάρξει ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας ειλικρινές και εφαρμόσιμο».

Τα θερμά λόγια δικαιολογούνται από το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο «το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ένα (τουλάχιστον) τριετές σχέδιο εξόδου από την επιτήρηση της ΕΕ».

Μια απλή ανάγνωση αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, πειθαρχώντας μάλιστα απόλυτα στο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, του οποίου κατά τ' άλλα ζητεί τάχα την «αλλαγή» του. Ας τα βλέπουν όσοι επιμένουν να διατηρούν ολέθριες ψευδαισθήσεις ότι με την αλλαγή σκυτάλης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θα βελτιωθεί η κατάσταση και θα αλλάξει η ζωή των πολλών προς το καλύτερο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ