Παρασκευή 26 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο σπίτι του κρεμασμένου...

Στο ΚΚΕ αναφέρθηκε χτες ο Δ. Παπαδημούλης - συνεντευξιαζόμενος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» - για να ισχυριστεί πως αυτό «εξαντλεί τη δηλητηριώδη επινοητικότητα και επιθετικότητα εναντίον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ» και να «ευχηθεί» «μακάρι αυτή την επιθετικότητα να την κατεύθυνε εναντίον της ΝΔ, του νεοφιλελευθερισμού, του καπιταλισμού, του δικομματισμού. Αυτά ας τα βλέπουν και μερικοί στο χώρο μας, που νομίζουν ότι το ΚΚΕ είναι πρώτο ξαδελφάκι μας». Αυτά θεώρησε σκόπιμο να πει ο Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή τα όσα είπε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε για τις εξελίξεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Μια απάντηση καθαρά πολιτική, ώστε να μην υπεισέλθει στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος.

Η Αλ. Παπαρήγα υπενθύμισε ορισμένες αλήθειες που προφανώς δεν άρεσαν στο στέλεχος του ΣΥΝ. Δικαίωμά του να διαφωνεί. Είναι όμως λίγο προκλητικό να εντοπίζει «δηλητηριώδη επινοητικότητα και επιθετικότητα» στο ΚΚΕ. Θα αρκούσε μια ματιά στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει, όπου ρέει άφθονη. Και δεν το λέμε εμείς. Οι ίδιοι το λένε και το καταγγέλλουν. Οι μεν για τους δε και αντίστροφα. Είναι ακόμα πιο προκλητικό ο Δ. Παπαδημούλης να μέμφεται το ΚΚΕ για έλλειμμα «επιθετικότητας» έναντι του δικομματισμού και του καπιταλισμού. Οταν ο ίδιος και το κόμμα του εξασκούνται χρόνια τώρα στη στρατηγική διαχείρισης του ίδιου συστήματος που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κόμματα που η πολιτική τους βρίσκεται στην αντίπερα όχθη με αυτήν του ΚΚΕ και γι' αυτό από κοινού το πολεμούν.

Και, τέλος, ας μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Ολοι στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν καλά ότι με το ΚΚΕ δεν έχουν καμία απολύτως, ούτε καν μακρινή, συγγένεια. Κι αν κατά καιρούς ομνύουν στη συνεργασία, το κάνουν για λόγους εντυπώσεων και μόνο, αφού είναι οι πρώτοι που με το ΚΚΕ και τη στρατηγική του δε θα μπορούσαν να κάνουν χωριό ούτε για μια μέρα. Αυτή είναι η αλήθεια. Το πρόβλημα για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κάτω και από το φως των τελευταίων εξελίξεων, γίνεται πιο ορατή από ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ