Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με μια «φωνή» στην αντικομμουνιστική εκστρατεία
  • Οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων υπερψήφισαν τη διοργάνωση της αντικομμουνιστικής έκθεσης
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Α' Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και των Οργανώσεων Αθήνας της ΚΝΕ
  • Την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.00 μ.μ. συγκέντρωση καταγγελίας στα Προπύλαια

Αγκαλιά και αντάμα συνεργάζονται οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, όπως αυτή προωθείται από το Δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, και όπως προκύπτει από την απόφαση του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου, όταν συζητήθηκε το θέμα για την έγκριση της σχετικής πίστωσης για τη λειτουργία της αντικομμουνιστικής έκθεσης για τα «20 χρόνια Ελευθερίας και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης», την πρόταση της διοίκησης (ΝΔ) υπερψήφισαν τόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ όσο και η εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η μοναδική που καταψήφισε ήταν η εκπρόσωπος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Ζωή Βαλάση.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έκθεση είναι «αφιερωμένη στην 20ή επέτειο της πτώσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων» και τη συνδιοργανώνει ο δήμος Αθήνας, ο Πολιτισμικός του Οργανισμός, οι πρεσβείες Τσεχίας, Ουγγαρίας, Πολωνίας και Σλοβακίας (κρατών - μελών του «Visegrad Group») σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Βουλγαρίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Από όλους αυτούς, φυσικά, δε θα μπορούσε να απουσιάζει η ΕΕ, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, βρίσκεται ανάμεσα στους συνδιοργανωτές της 11ήμερης αυτής έκθεσης.

Μάλιστα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με την κοινή τους απόφαση, όχι μόνο έδωσαν στέγη σε αυτήν την αντικομμουνιστική έκθεση, και συγκεκριμένα στο «Πνευματικό Κέντρο» του Δήμου στην αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης», αλλά επιπλέον αποφάσισαν και το κονδύλι των 4.875 ευρώ για τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και επιλογή του υλικού για την έκθεση (σ.σ.: στο ποσό περιλαμβάνεται και η συλλογή του υλικού για μια ακόμη έκθεση).

«Ενα ακόμη βήμα στον αντικομμουνιστικό κατήφορο»

Την ίδια στιγμή, η Κομματική Οργάνωση της Α΄ Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, και οι Οργανώσεις Αθήνας της ΚΝΕ, με σχετική ανακοίνωσή τους, «καταγγέλλουν την απαράδεκτη και ανιστόρητη ενέργεια του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, να προβεί στη συνδιοργάνωση» της εν λόγω εκδήλωσης - έκθεσης.

Και επισημαίνουν:

«Είναι φανερό ότι όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αποδεικνύονται ψεύτικες οι υποσχέσεις για ελευθερία, ειρήνη και ευημερία που δήθεν θα είχαν οι λαοί των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού - οι οποίοι σήμερα αναπολούν τα επιτεύγματα που απολάμβαναν, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η δωρεάν μόρφωση για όλους, το υψηλό επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η Πρόνοια, ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός όπου είχαν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι - τόσο θα εντείνεται ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η αναβίωση του ρατσισμού και του εθνικισμού, η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, ο αντικομμουνισμός και οι διώξεις των κομμουνιστών σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, πάνε μαζί.

Ο Δήμος της Αθήνας, αφού προ καιρού τίμησε τον Τσέχο Πρόεδρο που η κυβέρνησή του έθεσε εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας, προχωράει τώρα με την απόφαση του Πολιτισμικού Οργανισμού του ένα ακόμα βήμα στον αντικομμουνιστικό κατήφορο.

Συνυπεύθυνοι στον αντικομμουνισμό είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, των οποίων οι εκπρόσωποι στο ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού ψήφισαν για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης αυτής σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΝΔ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τις στημένες εκδηλώσεις για τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, τη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων και την ενίσχυση του αντικομμουνισμού, με κύριο στόχο την υποταγή των εργαζομένων και των λαών στα ακόμα πιο σκληρά καπιταλιστικά μέτρα που έρχονται.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της Αθήνας σε συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη, 23/6, στις 7.00 το απόγευμα, στα Προπύλαια, να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και ανιστόριτη ενέργεια του Δήμου της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ