Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Το ΚΚΕ καταψήφισε τρεις διακρατικές συμβάσεις

Καταψήφισε χτες, στο Α' Τμήμα Διακοπών της Βουλής, το ΚΚΕ την κύρωση 3 διακρατικών συμβάσεων που εξυπηρετούν τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον τομέα της Αμυνας και των Μεταφορών. Πρόκειται για μια σύμβαση στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και 2 συμβάσεις του υπουργείου Μεταφορών που σχετίζονται με το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο «ATHENA».

Οσον αφορά την πρώτη σύμβαση η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά τόνισε πως «η Βοσνία - Ερζεγοβίνη είναι ένα μόρφωμα» και η σύμβαση «αφορά άμυνα και ασφάλεια με το ψευδεπίγραφο «συνεργασία για την ειρήνη». Στην πραγματικότητα, σημείωσε, θα ανταλλάσσονται στρατιωτικές πληροφορίες και έτσι «στην ουσία είναι σε βάρος των λαών των Βαλκανίων», αφού πρόκειται για «σύμβαση υποτέλειας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Οσον αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Μεταφορών η Ε. Μελά είπε πως πρόκειται για «συντονιστικό κέντρο θαλάσσιων μεταφορών, φτιάχτηκε με βάση τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ» και «θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Στην πράξη - σημείωσε - «θα κλείνονται συμφωνίες για επιχειρήσεις στρατιωτικές» και «μεταφορά εξοπλισμών ή εκρηκτικών» ενώ «το σύνολο των εξόδων θα βαραίνει το ελληνικό Δημόσιο». Παράλληλα χαρακτήρισε «σκανδαλώδες και δείγμα της υποτέλειας» την πρόβλεψη του να εκχωρούνται τα πάντα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως λιμάνια ή αεροδρόμια».

Επίσης το ΚΚΕ, καταψήφισε χτες σύμβαση που αφορά τη διακρατική υιοθεσία, με την βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη να επισημαίνει πως «η εφαρμογή της είναι αυτή που θα κριθεί στο μέλλον» σε μια περίοδο όπου «τα πάντα επαφίενται στην ιδιωτική πρωτοβουλία». Στη σύμβαση, είπε, η ιδιωτική πρωτοβουλία «παίρνει τη μορφή μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντών», αφού «έτσι όπως είναι γραμμένη η συμφωνία το επιτάσσει» μια και «θα επαφίεται σε ενώσεις ...ηθικών προσώπων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ