Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στους ταξικούς αγώνες

Αμέσως μετά το τέλος των ευρωεκλογών, λαμβάνει χώρα μια συντονισμένη επιχείρηση να στραφεί η προσοχή των λαϊκών στρωμάτων στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εθνικών εκλογών. «Πρωταγωνιστές» σ' αυτήν την προπαγάνδα είναι τα συγκροτήματα των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία επιδιώκουν να διαμορφώσουν την αίσθηση στον ελληνικό λαό ότι οι «εξελίξεις» οδηγούν τάχιστα στις κάλπες. «Τροφοδότες» αυτής της αποπροσανατολιστικής επιχείρησης είναι οι ηγεσίες και τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, με τη συνδρομή των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, επιδιώκουν να συντηρήσουν το κλίμα της «εκλογολογίας».

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συζητάει για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μιλώντας για αμφιλεγόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, θέτοντας σαν στόχο την αυτοδυναμία, με τον ισχυρισμό - που τον συντηρούν φιλικά προσκείμενα προς αυτή ΜΜΕ - ότι ...«αποτελεί τη λύση στα αδιέξοδα της χώρας», αλλά, ταυτόχρονα, «κρυφοκοιτάει» προς τους «οικολόγους πράσινους», ενώ δεν ...αδιαφορεί για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ολα τα παραπάνω που συντελούνται στο επίπεδο του αστικού πολιτικού συστήματος είναι τμήμα μιας γενικότερης επιχείρησης, που στόχο έχει να εγκλωβίσει το λαό στην παθητική παρακολούθηση μιας πορείας μέχρι τις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, την ίδια στιγμή που τα κόμματα της άρχουσας τάξης και τα ευρωενωσιακά κέντρα προχωρούν ακάθεκτα στην εφαρμογή μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Δυο μέρες μετά τις ευρωεκλογές και ενώ τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούσαν ήδη τα σενάρια για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η Σύνοδος των Υπουργών Απασχόλησης των κρατών - μελών της ΕΕ αποφάσιζε νέα επιδρομή σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση, με δεδομένη την ευρωενωσιακή σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ που την προσφέρουν απλόχερα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέσα στο πρόγραμμά του, συνυπέγραψε: Τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας (δηλαδή, τη μείωση των ημερών εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθών). Την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Την «παράταση του εργάσιμου βίου», με στόχο την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Την παραπέρα εμπορευματοποίηση των τομέων της Υγείας και Πρόνοιας. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική πλειοψηφία ετοιμάζεται να εξαπολύσει κανούργια αντιασφαλιστική έφοδο, καταργώντας πλήθος κατηγοριών των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), με το ΠΑΣΟΚ να έχει προτείνει, ήδη, την ...«αναμόρφωσή» τους. Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί η νέα φοροεπιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στο όνομα της κάλυψης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, όπως αποφασίστηκε στο ΕΚΟΦΙΝ, την οποία το ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε επιλέγοντας την εκκωφαντική «σιωπή».

Οσο, λοιπόν, οι εταίροι του δικομματισμού και τα υπόλοιπα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» επιδιώκουν να «εκτονώσουν» τη λαϊκή δυσαρέσκεια στα προεκλογικά τους παιχνίδια, τόσο περισσότερο τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ψυλλιάζονται για το τι συμβαίνει πίσω από τη «σούπα» που τους «σερβίρουν». Οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι οι εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα στο λαό, που πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους σχεδιασμούς που υποθηκεύουν την ίδια του τη ζωή. Πρωταρχικός στόχος του λαού πρέπει να είναι η συσπείρωσή του με το ταξικό εργατικό κίνημα, η ισχυρή, δυναμική και οργανωμένη παρέμβαση του οποίου συνεχίζεται μέσα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, για την οργάνωση της απόκρουσης από τα συνδικάτα, της νέας λαίλαπας, στη ρότα της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ