Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Την Τετάρτη, 8.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως

Συναγερμός στις κομματικές δυνάμεις σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική

Πυρετωδώς οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική δουλεύουν για την επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος, την Τετάρτη 3 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, όπου θα μιλήσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ θα χαιρετίσει η Ρόζα Ραμπιάις από το Πορτογάλικο Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση συνοδεύει κάθε κάλεσμα για υπερψήφιση του ΚΚΕ στις επικείμενες ευρωεκλογές, που ακούγεται στις εκατοντάδες δραστηριότητες που καθημερινά υλοποιούν οι ΚΟ του Λεκανοπεδίου σε συνοικίες, χώρους δουλειάς, σχολεία και σχολές, σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών, παντού, όπου ζει, εργάζεται, ψυχαγωγείται, μορφώνεται και συχνάζει κάθε άνθρωπος του μόχθου, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι κ.λπ. Η μαζική προπαγάνδιση της συγκέντρωσης με αφίσες έχει ήδη γίνει αισθητή στους δρόμους των πόλεων.

Επιδίωξη όλων είναι την Τετάρτη το Πεδίον το Αρεως να πλημμυρίσει, να συρρεύσουν σ' αυτό άνθρωποι του μόχθου από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή τους και των παιδιών τους, που αγωνίζονται να την κάνουν καλύτερη, να συναντηθούν και εκεί με τους κομμουνιστές και να επιβεβαιώσουν την απόφασή τους να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή.

Στον Πειραιά, οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται σε αναβρασμό, όπως τονίζει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ του ΚΚΕ, έτσι ώστε «να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, φοιτητή, γυναίκα, αυτοαπασχολούμενο και σε κάθε γειτονιά το κάλεσμα για λαϊκή αντεπίθεση, για ψήφο στο ΚΚΕ. Παράλληλα, γίνεται κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και στη συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη. Να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη αυτή προεκλογική συγκέντρωση. Να πάρουν όλοι τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους από το γραφείο, το εργοστάσιο και να ανταποκριθούν μαζικά και με αγωνιστική θέρμη σε αυτό το προεκλογικό ραντεβού, στέλνοντας το πρώτο μήνυμα στα κόμματα του δικομματισμού».

«Τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος - υπογραμμίζει - σαρώνουν νύχτα και μέρα κάθε σπίτι, κάθε πειραϊκή γειτονιά, κάθε εργοστάσιο, κατάστημα, χώρο δουλειάς, κάθε χώρο όπου ζουν ή συγκεντρώνονται άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου, της νεολαίας που αγωνιά για το μέλλον της. Ανθρωποι που στενάζουν από τις συνέπειες και τα βάρη αυτής της πολιτικής και τους καλούν την Τετάρτη με την ισχυρή παρουσία τους να δώσουν ηχηρό μήνυμα στους υπεύθυνους για τα βάσανά τους. Και το επόμενο και καθοριστικό μήνυμα - χτύπημα σε αυτή την πολιτική να το δώσουν με την ψήφο τους στην κάλπη, ώστε το βράδυ των εκλογών να έχουν αποδυναμώσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να έχουν ισχυροποιήσει το κόμμα που μάχεται για τα συμφέροντά τους. Το ΚΚΕ».

Οι προσυγκεντρώσεις για το Πεδίον του Αρεως έχουν οριστεί στις 7.30 μ.μ. ως εξής:

-- Ομόνοια: Οι ΚΟ Υπηρεσιών, Δικηγόρων, Καλλιτεχνών, Πειραιά και Αττικής.

-- Προπύλαια: Οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ, η Αχτίδα ΑΕΙ.

-- Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις Νοτίων Συνοικιών.

-- Σύνταγμα: Οι Οργανώσεις Νοτιοανατολικών Συνοικιών, 2ου Διαμερίσματος.

-- Πλατεία Καραϊσκάκη: Οι Οργανώσεις ΟΤΑ, 3ου - 4ου Διαμερίσματος.

-- Πλατεία Αττικής: Οι Οργανώσεις Βορείων, Βορειοδυτικών Συνοικιών.

-- Πλατεία Βάθης: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Ενέργειας, ΜΜΕ, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιας Διοίκησης, Εκπαιδευτικών.

-- Πλατεία Κάνιγγος: Οι Οργανώσεις Κατασκευών, ΕΒΕ.

-- ΜΕΤΡΟ Στ. Λαρίσης: Οι Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών Συνοικιών.

-- Γήπεδο Παναθηναϊκού, Αλεξάνδρας: Οι Οργανώσεις Υγείας, Ανατολικών Συνοικιών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, 7ου Διαμερίσματος.

-- Πλατεία Αμερικής: Οι Οργανώσεις 5ου - 6ου Διαμερίσματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ