Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Στην κάλπη τιμωρούμε όσους συκοφαντούν το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έδωσε και δίνει με αποφασιστικότητα μια σημαντική από κάθε άποψη μάχη για να αποκρούσει την ανέντιμη επίθεση που εξαπέλυσαν σε βάρος του το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με αιχμή τα οικονομικά του Κόμματος. Το τι και το ποιος κρύβεται πίσω από αυτήν την επίθεση, είναι τώρα πιο καθαρό σε κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο. Σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, που έχει γνωρίσει τους κομμουνιστές στη δράση και είτε έχει αποκτήσει αντανακλαστικά στις συκοφαντικές μεθόδους του αντιπάλου, είτε προστρέχει με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, για να αναζητήσει τη δική του εκδοχή για όσα του αποδίδει η άθλια προπαγάνδα.

Η ενορχηστρωμένη επίθεση και τα κίνητρά της, η κατανομή των ρόλων, η διάρκεια και ο τρόπος με τον οποίο αυτή εκδηλώνεται, είναι στοιχεία που πρέπει από μόνα τους να αποτελέσουν κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής. Να προβληματιστούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα για το ρόλο των κομμάτων που συμμετέχουν άμεσα στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης του ΚΚΕ. Αλλά και για εκείνα τα κόμματα και τις δυνάμεις που επιχαίρουν ή βολεύονται πίσω από αυτήν τη δόλια επίθεση. Για τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεργοδοτών και εφοπλιστών που την αναπαράγουν.

Ειδικά για τα τελευταία, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς γίνεται οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που επαίρονται με κάθε αφορμή για τις δημοσιογραφικές τους «επιτυχίες» και έρευνες, με ιδιαίτερη μάλιστα έφεση στη σκανδαλολογία, να μην έχουν καταφέρει, τρία χρόνια τώρα που σέρνεται η λάσπη, να βρουν έστω και ένα στοιχείο που να επαληθεύει την οικονομική σχέση του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός»; Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια «αποκάλυψη» θα επιβραβευόταν ανάλογα από την αστική τάξη. Η οποία μάλιστα, αν το ΚΚΕ διαπλεκόταν μαζί της, θα ήταν η πρώτη που θα το διαλαλούσε, όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος.

Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν υπάρχει και το ξέρουν. Συμμετέχουν, όμως, με συγκεκριμένο καταμερισμό στην προβοκάτσια, αναμασώντας συνειδητά και πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία τη λάσπη που εκτοξεύουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Γιατί οι ιδιοκτήτες τους, το μεγάλο κεφάλαιο, είναι αυτοί που πρώτα και κύρια θα επωφεληθούν από τη σπίλωση του ΚΚΕ, την αποδυνάμωσή του, την οποία μάταια επιδιώκουν.

Φοβούνται το λαό

Παράλληλα, προσπαθούν προεκλογικά να τραβήξουν την αντιπαράθεση σ' ένα ασφαλές για το ίδιο το σύστημα πεδίο. Η πολιτική του ΚΚΕ και η κριτική που ασκεί στα κόμματα του κεφαλαίου για την ενιαία φιλομονοπωλιακή στρατηγική τους απειλεί το θεμέλιο λίθο της καπιταλιστικής κερδοφορίας και του πολιτικού συστήματος που διασφαλίζει την αναπαραγωγή της. Αυτό είναι που τους τρομάζει περισσότερο. Γι' αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι όλοι ίδιοι και σάπιοι.

Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν το λαό, να τον κοροϊδέψουν, να τον απογοητεύσουν, να ανακόψουν τη ριζοσπαστικοποίηση που τους απειλεί. Προσπαθούν να κρύψουν πως το ΚΚΕ δεν είναι ίδιο με τα κόμματά τους, τα αστικά κόμματα, ή μ' εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που δεν αμφισβητούν το σύστημα της εκμετάλλευσης. Προσπαθούν να μη δουν οι εργαζόμενοι ότι αυτά τα κόμματα και η στρατηγική τους υπηρετούν τα μονοπώλια και πως το ΚΚΕ είναι με το λαό.

Η οικονομική κρίση είναι ένας πρόσθετος παράγοντας που τους φοβίζει. Ξέρουν καλά πως κάτω από προϋποθέσεις, σε συνθήκες κρίσης, μπορεί να ξεπηδήσει ένα κίνημα δυνατό. Σε μια πορεία, αυτό το κίνημα μπορεί να στοχοποιήσει την ίδια την οικονομική εξουσία των μονοπωλίων. Να καταφέρει ισχυρά χτυπήματα στο πολιτικό σύστημα που την υπηρετεί. Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύει το ΚΚΕ. Και ξέρουν από πρώτο χέρι ότι, εξαιτίας της στρατηγικής του, είναι το κόμμα εκείνο που παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο στο ανέβασμα της ριζοσπαστικοποίησης, της πολιτικοποίησης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Αυτήν τη στρατηγική του ΚΚΕ δεν μπορούν να την κοντράρουν με επιχειρήματα. Γι' αυτό καταφεύγουν στη λασπολογία και το ψέμα, προσβλέποντας στο να θωρακίσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική, το βάρβαρο σύστημα που αυτή υπηρετεί.

Φωνάζει ο κλέφτης!

Τι λένε όλοι τους εν χορώ; «Να δώσει το ΚΚΕ τα οικονομικά του στη δημοσιότητα». Τι εννοούν, όμως, λέγοντας «οικονομικά του ΚΚΕ»; Μήπως εννοούν την επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις βουλευτικές αποζημιώσεις; Μα, αυτές είναι γνωστές σε όλους. Οπως είναι επίσης γνωστό ότι στο σύνολό τους καταλήγουν στο ταμείο του Κόμματος και δεν αποτελούν προσωπική αμοιβή του κάθε βουλευτή, όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα.

Μήπως αναφέρονται στα ενδεχόμενα έσοδα του ΚΚΕ από τις επιχειρήσεις, τις οποίες λειτουργεί με βάση το Καταστατικό του; Μα, αυτές οι επιχειρήσεις είναι όλες γνωστές, εμπίπτουν στους σχετικούς νόμους και ελέγχονται από όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Εφορία, ΣΔΟΕ), με ιδιαίτερη μάλιστα συχνότητα και αυστηρότητα. Τίποτα μεμπτό, τίποτα κρυφό δεν υπάρχει στα οικονομικά τους. Μήπως εννοούν τον ισολογισμό του Κόμματος; Μα, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα κόμματα, το ΚΚΕ δημοσιεύει τον ισολογισμό του κάθε χρόνο, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Είναι φανερό ότι όταν αναφέρονται στα οικονομικά του ΚΚΕ, άλλος είναι ο καημός τους. Σκόπιμα αφήνουν θολό το τι εννοούν, προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος πάνω στο οποίο θα ευδοκιμήσει η προβοκάτσια. Σκόπιμα σέρνουν από κανάλι σε κανάλι και από συνέντευξη σε συνέντευξη τη λάσπη για τη «Γερμανός», θέλοντας να κλονίσουν την αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα, την καθαρότητα του ΚΚΕ. Στοιχεία που έχουν καταγραφεί βαθιά στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση και «πιστεύω».

Και το κάνουν αυτό εκπρόσωποι κομμάτων που πέρα από κάθε αμφιβολία έχουν βουτηγμένα τα χέρια τους στη διαπλοκή με το κεφάλαιο. Ακριβώς επειδή το σύστημα που υπηρετούν και διαχειρίζονται στηρίζεται πάνω στη διαπλοκή της οικονομικής εξουσίας με το πολιτικό της προσωπικό, μέρος του οποίου είναι τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΛΑ.Ο.Σ. Κλίνουν τη διαφάνεια σε όλες τις πτώσεις, αυτοί που η πολιτική τους αναπαράγει τη διαπλοκή, στο πλαίσιο ενός αδυσώπητου ανταγωνισμού, που έχει διπλό στόχο: Από τη μια, να κάνει την εργατική δύναμη φθηνότερη συνολικά για το κεφάλαιο. Και, από την άλλη, να βοηθήσει τη μια ή την άλλη πολυεθνική να κατακτήσει μια καλύτερη θέση στο μεταξύ τους ανταγωνισμό, ποντάροντας στο κατάλληλο κάθε φορά πολιτικό «άλογο».

Ετσι κατέληξε και το ένα εκατομμύριο ευρώ της «Ζήμενς» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθ' ομολογία των ίδιων των στελεχών του. Γι' αυτό το λόγο η πολυεθνική φρόντιζε να χρηματοδοτεί τακτικά τους δυο εταίρους της δικομματικής εναλλαγής. Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει εξαγγείλει την πρόθεσή του στο εξής να αναρτά τα οικονομικά του στοιχεία στο διαδίκτυο, κανείς, ωστόσο, δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστέψει ότι οι λογιστές του θα εντάξουν στα δημοσιοποιημένα στοιχεία και τις μίζες! Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Ο πραγματικός καημός τους

Στην 90χρονη πορεία του, κανείς και ποτέ δεν κατάφερε να σπιλώσει το ΚΚΕ και τα στελέχη του με την κατηγορία του καταχραστή, του διαπλεκόμενου. Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι πού κατέληξε η προσπάθεια συγκεκριμένων πολιτικών κέντρων, εγχώριων και μη, με τη βοήθεια και τότε των ΜΜΕ, να χρεώσουν στο ΚΚΕ εμπόριο όπλων και ναρκωτικών (!), χρηματοδότηση με ρούβλια από τη Σοβιετική Ενωση, ακόμα και κότερα σε ιστορικά στελέχη του, όπως ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης. Οσοι νόμισαν και τότε ότι θα πετύχαιναν με ψέματα και λάσπη να εξαφανίσουν το ΚΚΕ, έπεσαν έξω. Η συκοφαντία κατέρρευσε, αφού δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο για να τη στηρίξει.

Κάπως έτσι η συζήτηση φτάνει στο διά ταύτα: «Δώστε μας τα στοιχεία των μελών του Κόμματος που πληρώνουν συνδρομή και των οικονομικών ενισχυτών του ΚΚΕ. Αλλιώς, κάτι κρύβετε», μας λένε. Αυτός είναι ο καημός τους. `Η, μάλλον, αυτή είναι η φρούδα ελπίδα τους. Οτι το ΚΚΕ θα δώσει στους μεγαλοεργοδότες και τους βαστάζους τους την οργανωτική του και μαζί τα ονόματα χιλιάδων αγωνιστών και άλλων ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα που στηρίζουν οικονομικά το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του. Ακόμα και αν βρίσκονται σε αντίπαλα ιδεολογικοπολιτικά στρατόπεδα.

Τι ζητάνε επί της ουσίας; Στο «Τζάμπο», που ένας νεολαίος κομμουνιστής απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση, να βγουν στη φόρα τα ονόματα των συναδέλφων του που στην πρόσφατη οικονομική εξόρμηση ενίσχυσαν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους. Αλήθεια, τι θα κάνει η πολυεθνική με αυτούς τους εργαζόμενους; Μήπως πιστεύει κανείς ότι θα τους απονείμει «εύφημον μνεία»; Προφανώς, όχι.

Λένε ακόμα: Στα εργοστάσια που η εργοδοσία έχει επιβάλει συνδικαλιστικό άβατο - ας κάνουν μια βόλτα στα Οινόφυτα και στο Θριάσιο - να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εργαζομένων εκείνων που με την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ εκφράζουν τη συμπάθειά τους για τους αγώνες του Κόμματος, ενδεχόμενα να κρατάνε και πολιτική επαφή μαζί του. Μήπως και αυτούς θα τους βραβεύσει η εργοδοσία; Σίγουρα όχι. Τα παραδείγματα είναι ανεξάντλητα και προέρχονται από τη «Μαύρη Βίβλο» της τρομοκρατίας που οργιάζει στους τόπους δουλειάς.

Να γυρίσει μπούμερανγκ η λάσπη

Αφού, όμως, έχουν τόση αγωνία να μάθουν ποιος ενισχύει οικονομικά το ΚΚΕ, ας ρίξουν γύρω τους μια πιο προσεκτική ματιά. Θα δουν χιλιάδες αγνούς αγωνιστές, μέλη του Κόμματος, αναγνωρίσιμους από εχθρούς και φίλους στον τόπο της δουλειάς, στον κλάδο τους. Θα δουν πολλαπλάσιους ακόμα εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους δίπλα στο ΚΚΕ (πολλοί από αυτούς ανήκουν σίγουρα και στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον όσων «ανησυχούν» για τα οικονομικά του ΚΚΕ), οι οποίοι από το υστέρημά τους προσφέρουν για την ενίσχυση του Κόμματος, αναγνωρίζοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για τα πραγματικά τους συμφέροντα.

Ας ανοίξουν τον «Ριζοσπάστη», που δημοσιεύει καθημερινά τις προσφορές αμέτρητων στο πέρασμα του χρόνου αναγνωστών, οι οποίοι θεωρούν τη μεγαλύτερη τιμή για τους δικούς τους ανθρώπους που «έφυγαν» από τη ζωή να προσφέρουν οικονομικά στο Κόμμα. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, θεωρούν διπλή τιμή να δημοσιευτεί η ξεχωριστή προσφορά τους πρωτοσέλιδη στον «Ριζοσπάστη». Οπως έγινε με τους εργάτες του «Καζή», οι οποίοι - για να σταθούμε σε ένα μόνον ενδεικτικό παράδειγμα - πρόσφεραν από το υστέρημά τους στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι ήταν για μήνες απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας.

Αυτή είναι η δύναμη του ΚΚΕ. Οι αγώνες, η ιστορία, το κύρος του, η αταλάντευτη πάλη του για τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτούς μόνον απολογείται, σ' αυτούς λογοδοτεί. Για όλους τους άλλους, που αποφεύγουν να αντιπαρατεθούν πολιτικά στο ΚΚΕ και προσπαθούν με δόλια και ανέντιμα μέσα να το πλήξουν, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει η ώρα της κάλπης, τους λέμε ότι δεν τους φοβόμαστε. Την ηθική υπόσταση του ΚΚΕ θέλουν να χτυπήσουν. Νομίζουν ότι είναι σαν τη δική τους, την ηθική που η πολιτική τους καθορίζει, με το ιερό και απαραβίαστο θεμέλιο του καπιταλισμού ότι δίκιο είναι το συμφέρον της πλουτοκρατίας. Οι συναλλαγές τους με τους κεφαλαιοκράτες γίνονται, γιατί τους προσφέρουν πολιτικές υπηρεσίες για τη διευρυμένη αναπαραγωγή των κερδών τους. Στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη του ομολόγησαν το «πολλοί πλουτίσαν, σύντροφοι». Στο ΠΑΣΟΚ ομολογήθηκε συναλλαγή με πολυεθνική. Οσο για τον ΛΑ.Ο.Σ. και τις αγαθοεργίες του προέδρου του, που επιζητεί τη διαφάνεια λασπολογώντας το ΚΚΕ, ας σταματήσει να λέει πως ξεκίνησε να δουλεύει ως φτωχός γαλατάς. Οι άνθρωποι του μόχθου έχουν τη δική τους εμπειρία, για το μέχρι πού μπορεί κανείς να φτάσει με το μεροκάματο. Αλήθεια, ποιο είναι το δικό του «pay book»;

Δεν μας τρομάζουν. Δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι. Ξέρουμε καλά πως στόχος τους δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, αλλά το λαϊκό κίνημα, η ισχυροποίησή του. Αυτό είναι που φοβούνται. Γι' αυτό προσπαθούν με κάθε μέσο να χτυπήσουν τη δοκιμασμένη διαχρονικά πρωτοπορία του. Ο κόπος τους είναι μάταιος. Και οι ευρωεκλογές είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να το διαπιστώσουν ξανά και ξανά από πρώτο χέρι. Αυτό είναι το άμεσο και πρώτο καθήκον όλων μας την ερχόμενη Κυριακή.


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ