Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10385

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Το κέρδος του "ευεργέτη" δεν προάγει πολιτισμό

«Κάντο Χενεράλ» του Μίκη Θεοδωράκη - βασισμένο στο ποιητικό έργο του Πάμπλο Νερούδα - σε μορφή μπαλέτου στην Εθνική Λυρική
«Κάντο Χενεράλ» του Μίκη Θεοδωράκη - βασισμένο στο ποιητικό έργο του Πάμπλο Νερούδα - σε μορφή μπαλέτου στην Εθνική Λυρική
Η δημιουργία σύγχρονης στέγης τόσο για τη Λυρική Σκηνή, όσο και για την Εθνική Βιβλιοθήκη, ο εκσυγχρονισμός τους, η διαμόρφωση νέων υποδομών έπρεπε να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Σ' αυτή την υπόθεση δεν πρέπει να έχουν καμία ανάμειξη κανενός είδους επιχειρηματικοί όμιλοι! Η πολιτιστική πορεία του τόπου μας δεν μπορεί να τελεί υπό την κηδεμονία κανενός «ευεργέτη» βιομήχανου ή εφοπλιστή ούτε να υπηρετεί τους στόχους και το προφίλ του. Οι εν κρυπτώ συμφωνίες κυβέρνησης - Ιδρύματος Νιάρχου ενισχύουν την άποψη ότι οι επιπτώσεις αυτής της συναλλαγής και συμπαιγνίας προοιωνίζονται δυσμενείς για το λαό.

ΖΙΖΕΛ
ΖΙΖΕΛ

ΣΕΛ.  3

ΝΕΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Οι επιχειρήσεις και τα νέα τους προϊόντα

Η ανάγκη για περισσότερο κέρδος και επίσης για τη δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού προϊόντος οδήγησε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Είδαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα τη μορφή που θα έχει το νέο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο έξω από το χορό του λίφτινγκ δε μένει ούτε και το Κύπελλο UEFA.


ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η θλιβερή τύχη ενός σημαντικού επιστημονικού ευρήματος

Το εκπληκτικά διατηρημένο απολίθωμα ηλικίας 47 εκατομμυρίων ετών του πρωτεύοντος θηλαστικού Darwinius masillae πουλήθηκε, παραχαράχτηκε και διαφημίστηκε ως «ο κρίκος που έλειπε» στην καταγωγή του ανθρώπου, σε βάρος της σοβαρής επιστημονικής δουλειάς που επέβαλλε η ανακάλυψή του.



ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Απαξίωση με δικομματική υπογραφή

Τα Κέντρα Πρόληψης απαξιώνονται, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με υποχρηματοδότηση, εργασιακή ομηρία, υποστελέχωση. Οδηγούνται σε λουκέτο, τη στιγμή που το έργο των στελεχών πρόληψης αποτυπώνεται ήδη στην κοινωνία.


ΣΕΛ.  24
ΙΣΤΟΡΙΑ
Σχέδιο Μάρσαλ

Ενα σωτήριο για τον ιμπεριαλισμό σχέδιο, που πληρώθηκε ακριβά από τους λαούς και είχε στους άμεσους στόχους του την ενίσχυση της αντεπανάστασης.


ΣΕΛ.  11  -  14
«EUROPA NOSTRA»
Οι ... «συντηρητές» της Στρατηγικής της Λισαβόνας!

Ποιος θα μπορούσε να «συνδέσει» ακόμη και τη συντήρηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τις ανάγκες των μονοπωλίων της ΕΕ; Οι ... «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», τα γνήσια παιδιά της ΕΕ.


ΣΕΛ.  4  -  5

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ