Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Για τώρα και για αύριο, ΚΚΕ

Κάλεσμα από εργάτες στη βιομηχανία, που ψηφίζουν ΚΚΕ για πρώτη φορά

Motion Team

«Το κοινό συμφέρον όλων μας για το τώρα αλλά και για το αύριο είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και μέσα από την κάλπη», με τα λόγια αυτά εργάτες από τη βιομηχανία, που ψηφίζουν πρώτη φορά ΚΚΕ, καλούν τους συναδέλφους τους να πράξουν το ίδιο στις επικείμενες ευρωεκλογές. Το κάλεσμα που υπογράφουν και απευθύνουν έχει ως εξής:

«Συνάδελφε - συναδέλφισσα

Εμείς, που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, θα ψηφίσουμε για πρώτη φορά ΚΚΕ. Σας καλούμε, "με το χέρι στην καρδιά", με κριτήριο τα καθημερινά μας προβλήματα, τη γνώση και την πείρα που έχουμε αποκτήσει, να στηρίξουμε μαζικά, με όλους τους τρόπους και με την ψήφο μας το Κόμμα μας, το ΚΚΕ.

Να πούμε ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, της κρίσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του μιλιταρισμού και των επεμβάσεων, το ίδιο και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού.

Αποδείχτηκε πως η ΕΕ είναι ο φύλακας των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα, και εχθρός των εργαζομένων.

Να πούμε ΟΧΙ στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα της πλουτοκρατίας. ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι πακέτο, πάνε μαζί, είναι αντίπαλοί μας.

Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην απορρέει από την ΕΕ, όπως δεν υπάρχει και καμιά πολιτική της ΕΕ που έγινε χωρίς τη συμβολή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Να πούμε ΟΧΙ και στα δεξιά και στα αριστερά στηρίγματά τους. Ο ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στηρίζει την ΕΕ, συνέβαλε στον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος.

Να πούμε ΝΑΙ στη συνεργασία των λαών για την Ευρώπη της ειρήνης, των δικαιωμάτων και ελευθεριών, του σοσιαλισμού.

Να πούμε ΝΑΙ στο ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία.

Είναι το κόμμα που μας είπε πάντα την αλήθεια για την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την καπιταλιστική κρίση. Που ήταν συνεχώς δίπλα μας, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά μας, στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο που πάνε τα παιδιά μας.

Το Κόμμα που είναι σταθερό, δοκιμασμένο, έμπειρο στις δυσκολίες, στις ανηφοριές και στις κατηφοριές, που δεν μεταλλάχτηκε μπροστά στην πίεση του ταξικού αντιπάλου, που δεν παζαρεύει, δε συνεργάζεται πίσω από τις πλάτες με την εργοδοσία, δε σκέφτεται διπρόσωπα και καιροσκοπικά.

Στις δύσκολες μέρες που θα έρθουν, όλοι το καταλαβαίνουμε ότι όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ, τόσο το καλύτερο για μας, τους εργάτες.

Αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο ταξικός μας αντίπαλος, η ΕΕ, η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματά της. Γι' αυτό τελευταία επιτίθενται στο ΚΚΕ, οξύνουν τον αντικομμουνισμό, προβάλλουν και στηρίζουν τα μεταλλαγμένα και ακίνδυνα "κομμουνιστικά" κόμματα.

Ξέρουν ότι ισχυρό, σταθερό ΚΚΕ, σημαίνει ισχυρό εργατικό κίνημα, ισχυρό ΠΑΜΕ.

Ξέρουν ότι το ΚΚΕ μέσα στα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις αποτελεί τον πυρήνα της αντίστασης, της οργάνωσης και του αγώνα.

Οτι χτυπώντας τους κομμουνιστές, ανοίγει πιο εύκολα ο δρόμος για νέα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, για χτύπημα του κινήματος συνολικότερα.

Γνωρίζουν ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και μέσα από τη μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για αφύπνιση, για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών αυτοαπασχολούμενων, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε, συνειδητά να κάνετε το βήμα, χωρίς ταλαντεύσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αναβολές. Να εμπιστευθείτε, να ψηφίσετε μαζικά το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του.

Καλούμε το συνάδελφο που απογοητευμένος από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , πίστεψε αυτό που του έλεγε η ΝΔ ως αντιπολίτευση, την ψήφισε και τώρα αισθάνεται προδομένος. Η λύση δεν είναι να ξαναγυρίσεις στο ΠΑΣΟΚ. Αποδείχθηκε ότι η μετάγγιση από το ένα κόμμα στο άλλο είναι αδιέξοδη, ωφελεί το κεφάλαιο, οδηγεί σε χειρότερες μέρες.

Καλούμε το συνάδελφο που πίστεψε στο ΠΑΣΟΚ, στους αντιιμπεριαλιστικούς, αντιμονοπωλιακούς στόχους που υιοθέτησε τη δεκαετία του '70 και στη συνέχεια προδόθηκε. Ψηφίζοντας τώρα το ΠΑΣΟΚ θα προδοθείς για πολλοστή φορά, γιατί το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν άλλαξε στην αντιπολίτευση, αλλά υιοθέτησε ακόμα πιο συντηρητικές θέσεις, τάσσεται πιο ανοιχτά με την εργοδοσία, συναγωνίζεται το ΛΑ.Ο.Σ. στον αντικομμουνισμό. Το συμφέρον σου, οι αντιιμπεριαλιστικές ιδέες που πιστεύεις, δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν αλλάζει, είναι κόμμα της πλουτοκρατίας. Τώρα ήρθε η ώρα εσύ να αλλάξεις, να κάνεις το βήμα.

Καλούμε το συνάδελφο που αισθάνεται αριστερός, που πίστεψε στα συνθήματα της "ανανέωσης", της "ενότητας της αριστεράς" και τώρα βλέπει την υποκρισία, τον καιροσκοπισμό, τον αντικομμουνισμό, το συμβιβασμό του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει με την ψήφο του ένα κόμμα που χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία και στην πράξη στηρίζει την ΕΕ, στηρίζει τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, καλλιεργεί τη μοιρολατρία και το αίσθημα φόβου απέναντι στην ΕΕ.

Καλούμε το συνάδελφο που ενώ ήθελε, δεν μπόρεσε το προηγούμενο διάστημα να πάρει δραστήρια μέρος στους αγώνες, να αντισταθεί στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην κρατική καταστολή, στις πιέσεις της εργοδοσίας με αφορμή την κρίση. Η λύση δεν είναι να επιβραβεύσεις και με την ψήφο σου τις δυνάμεις που σε ανάγκασαν να κάνεις πράγματα που δεν ήθελες, που σου έχουν βάλει "θηλιά στο λαιμό", που δουλεύουν για τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Να κάνεις το βήμα και να τους τιμωρήσεις στην κάλπη ψηφίζοντας το ΚΚΕ, για να είναι πιο δυνατή η φωνή σου.

Το κοινό συμφέρον όλων μας

για το τώρα αλλά και για το αύριο

είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και μέσα από την κάλπη».

* * *

ΣΑΞΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΚΑΤΣΕΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ, μέλος του ΔΣ του κλαδικού σωματείου ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΟΥΡΒΕΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΑΝΤΕΛΚΟ

ΔΡΑΒΑΛΙΑΡΗ ΣΥΡΑΪΝΟΥ, σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία ΦΑΡΟΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία ΦΑΡΟΣ

ΤΣΙΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΝΙΚΗ, μέλος του ΔΣ εργαζομένων ΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ

ΜΗΤΣΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων FAMAR

ΠΙΛΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, μέλος εξελεγκτικής επιτροπής σωματείου εργαζομένων ΦΑΓΕ

ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΣΟΦΙΑ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων WELLA

ΣΑΡΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, εργάτης στη ΦΑΓΕ

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία ΦΑΡΟΣ

ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, γραμματέας σωματείου εργαζομένων ΦΑΓΕ

ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΚΑΤΣΕΛΗ

ΧΙΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΦΑΓΕ

ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΔΡΙΜΥΛΗ ΓΙΩΤΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΚΟΥΤΣΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΚΩΒΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, εργάτης στη χαρτοβιομηχανία

ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΜΑΣΤΑΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΜΠΛΕΤΣΑ ΕΛΠΙΔΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΝΤΕΝΕΚΟΥ ΑΝΝΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΝΤΟΝΙΚΙΑΝ ΚΩΝ/ΝΟΣ, εργάτης στη χαρτοβιομηχανία

ΠΑΓΓΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΡΗΓΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, εργαζόμενη στη χαρτοβιομηχανία

ΣΙΓΑΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, εργάτης στη ΣΟΦΤΕΞ

ΦΟΥΡΦΟΥΡΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, εργάτης στη χαρτοβιομηχανία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ