Κυριακή 31 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι μπαίνουμε στην τελική ευθεία

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και πείσμα, με αισιοδοξία και φανατισμό, με εμπιστοσύνη στο κριτήριο των χιλιάδων εργαζόμενων που όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι, μπαίνουμε στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών. Οι 7 μέρες, οι 168 ώρες που απομένουν μέχρι το ξημέρωμα της άλλης Κυριακής, είναι κρίσιμες. Αν αξιοποιηθούν σωστά, αν κάνουμε τη νύχτα μέρα, το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μπορεί να κόψει το νήμα των ευρωεκλογών με ακόμα ψηλότερο το εκλογικό του μπόι. Θα είναι κέρδισμα μεγάλο για το λαό, τους αγώνες, το δίκιο του.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. Και δικαιούμαστε να στεκόμαστε με απαιτητικότητα απέναντι στους εργαζόμενους, να ζητάμε την ψήφο τους. Γιατί είμαστε το Κόμμα που ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό, ποτέ δεν του είπε ψέματα. Στην 90χρονη πορεία του, το ΚΚΕ δε δίστασε, δεν κιότεψε ούτε μια φορά. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Δεν παζάρεψε τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού. Δεν τα 'βαλε ποτέ στη ζυγαριά της εκλογικής σκοπιμότητας. Δε χάιδεψε αυτιά σε δύσκολες για το Κόμμα και το κίνημα στιγμές.

ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ, είναι ώρες μεγάλης ευθύνης. Για τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Για τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Για τους εργάτες εκείνους και υπάλληλους, όλους τους απλούς ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, που ξέρουν πως ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες τους, θα είναι κέρδος για το λαό να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Για τους νέους και τις νέες, που έχουν κάθε συμφέρον το πρώτο βόλι που θα ρίξουν στην κάλπη να έχει χρώμα κόκκινο. Για να πιάσει τόπο, να βρει το στόχο στην καρδιά.

ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ τους καλούμε να δώσουν μαζί μας τη μάχη του ψηφοδελτίου. Να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο κέρδισμα νέων, κρίσιμων για το τελικό αποτέλεσμα ψήφων. Μέχρι την τελευταία ώρα, το τελευταίο λεπτό. Να χτυπήσουν μαζί μας χιλιάδες πόρτες στη συνοικία. Να μιλήσουν στο συνάδελφο, το γείτονα, το συγγενή για την ανάγκη να μεγαλώσει εκλογικά το Κόμμα, να δυναμώσει. Τους καλούμε να μη σκεφτούν τα χιλιόμετρα και τις αποστάσεις, τα έξοδα της μετακίνησης, όσο κι αν οι καιροί είναι δύσκολοι. Με αυταπάρνηση να πάνε και στο πιο απομακρυσμένο χωριό αν χρειαστεί, για να ψηφίσουν το Κόμμα.


ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ, έχουμε πλεονεκτήματα που κάνουν τον αντίπαλο να φοβάται. Είναι η στρατηγική του ΚΚΕ που πολλαπλασιάζει τη δύναμή του. Είναι η αναγνώριση από εκατομμύρια εργάτες, εχθρούς και φίλους, ότι το ΚΚΕ στάθηκε στο πλευρό τους, πρωτοστάτησε σε αγώνες. Οτι είναι κόμμα καθαρό, που δεν έχει λερώσει τα χέρια του με τη λάσπη και τη σαπίλα ενός συστήματος που τρέφει και τρέφεται από τη διαφθορά, την εξαγορά, τη διαπλοκή. Αυτό είναι που τους πονάει. Και επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν, να αναμετρηθούν με τη στρατηγική του ΚΚΕ, προσπαθούν μάταια με λάσπη και συκοφαντίες να σπιλώσουν το Κόμμα και τα μέλη του.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ γιατί φοβούνται το λαϊκό κίνημα. Ξέρουν καλά πως το ΚΚΕ και το κίνημα είναι σαν το νύχι με το κρέας. Οτι δεν υπάρχει σήμερα άλλη πολιτική δύναμη ικανή να πρωτοστατήσει σε αγώνες επιθετικούς, ριζοσπαστικούς. Ξέρουν ότι το ΚΚΕ την όποια δύναμή του, είτε στο κοινοβούλιο, είτε στο ευρωκοινοβούλιο, όποιο πόστο κι αν του ανέθεσαν οι εργαζόμενοι και ο λαός, το αξιοποίησε με συνέπεια για τα δικά τους συμφέροντα. Οτι δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, να το εντάξουν στους δόλιους σχεδιασμούς τους. Οτι είναι δύναμη ανατροπής και πραγματικής αλλαγής, επειδή από στρατηγική σκοπιά κοντράρει την ΕΕ του κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της.

ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ κρίνεται η επόμενη μέρα. Κρίνεται το κατά πόσο οι εργαζόμενοι και ο λαός θα δείξουν τα δικά τους δόντια σε όσους τώρα προσπαθούν να τους τρομάξουν. Αν από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουν στους τόπους δουλειάς την αναμέτρηση με τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν η ΕΕ και τα κόμματά της. Να σκεφτούν οι εργαζόμενοι πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα αν την επόμενη των εκλογών η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγουν κουτσουρεμένοι. Αν η λαϊκή ψήφος βρει το στόχο της. Αν βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Θα θορυβηθούν, θα τρομάξουν, θα κουμπωθούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ να φτάσουν στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τη συνειδητή επιλογή τους να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Καλούμε αυτούς που ακόμα ταλαντεύονται να κάνουν το βήμα. Αυτούς που διατηρούν τις ενστάσεις και τις διαφωνίες τους, να δουν το πραγματικό διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης. Να προβληματιστούν από την ίδια τους την πείρα. Να σταθμίσουν το πραγματικό συμφέρον των παιδιών και της οικογένειάς τους και να στηρίξουν το Κόμμα, ξέροντας καλά πως δε θα το μετανιώσουν.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, λοιπόν. Και σήμερα και αύριο, μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής. Καμιά ψήφος χαμένη. Καμιά ψήφος σκορπισμένη σε δυνάμεις συμπληρωματικές του δικομματισμού. Δυνάμεις ακίνδυνες για την ΕΕ των μονοπωλίων, αφερέγγυες, αναξιόπιστες. Δυνάμεις δοκιμασμένες στο στίβο της ταξικής πάλης, που στάθηκαν απέναντι από τους εργάτες, υπονόμευσαν τα συμφέροντά τους, τακίμιασαν με τον αντίπαλο. Την Κυριακή η ψήφος να είναι κόκκινη. Να είναι ψήφος ντόμπρα, καθαρή, ψήφος προοπτικής. Να είναι ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.


Του
Περικλή ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ