Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία

Να συνεχίσουν την απεργία διαρκείας, που ξεκίνησαν από τις 17.10.2001, αποφάσισαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας στη χτεσινή γενική συνέλευσή τους, παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους «κατέβασε» πρόταση να σταματήσει η απεργία.

Οι απεργοί αγωνίζονται για την ανάπτυξη του νοσοκομείου, που εδώ και δυο χρόνια υπολειτουργεί, αντιδρούν στις περικοπές εφημεριών που έγιναν, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική και επικίνδυνη για τους ασθενείς η λειτουργία του νοσοκομείου και ζητούν ν' αναλάβουν οι διευθυντές των κλινικών και των εργαστηρίων την ευθύνη για την έκδοση και την εφαρμογή του προγράμματος εφημεριών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Η γενική συνέλευση των γιατρών πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τη συνάντηση του που είχε το ΔΣ του Συλλόγου τους με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ θεσσαλίας, Γ. Πάγκαλο.

Χτες η απεργία συνεχίστηκε για έβδομη μέρα και η συμμετοχή των γιατρών είναι καθολική - μόνο το προσωπικό ασφαλείας εργάζεται - με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία και τα χειρουργεία, ενώ τα εργαστήρια καλύπτουν μόνο τις αναγκαίες εξετάσεις ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές.

Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού καταγγέλλουν ότι αν και συμπληρώθηκαν πάνω από δύο χρόνια που ξεκίνησε η λειτουργία του νοσοκομείου, υπολειτουργεί καθώς έχει αναπτυχθεί μόνο το 40% των δυνατοτήτων του και απαιτούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για την πλήρη και ομαλή λειτουργία του.

Η περαιτέρω πορεία του αγώνα των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θα συζητηθεί σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Για σήμερα έχει οριστεί η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που κατέθεσε προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας για τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

«Το νοσοκομείο, άρχισε να λειτουργεί στα τέλη του 1997, με προοπτική η δυναμικότητά του να φτάσει τα 700 κρεβάτια, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν μόλις 150», επισημαίνει ο Τ. Τσιόγκας. «Επιπλέον, αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοεγνολογικού Τμήματος, το οποίο καλείται να "αντιμετωπίσει" 600 περιστατικά ετησίως με τέσσερις μόνο γιατρούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση περικόπτει και τα κονδύλια για τις εφημερίες των γιατρών με κίνδυνο να μένουν τμήματα ή κλινικές χωρίς γιατρό για πολλές ώρες το 24ωρο».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να επιχορηγηθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και να αναπτυχθεί πλήρως, να εφημερεύει μέρα παρά μέρα (διαθέτοντας και τις αναγκαίες πιστώσεις για τις εφημερίες) προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες υγειονομικής φροντίδας της Θεσσαλίας και να αξιοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή για έρευνα και διδασκαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ