Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου

Eισαγγελική έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου ζήτησε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής. Η έρευνα θα είναι κατεπείγουσα και αντικείμενό της θα έχει τη «διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου», που κρατείτο για την υπόθεση «Energa - Hellas Power».

Ο 39χρονος Αρ. Φλώρος, θυμίζουμε, είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της «Energa», αλλά αποφυλακίστηκε με όρους έπειτα από 36 μήνες στη φυλακή, εκ των οποίων οι 18 μήνες ήταν η προφυλάκιση. Για την αποφυλάκισή του επικαλέστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας διά του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση. Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε καταρχάς στον πταισματοδίκη Αθηνών. Σημειωτέον, και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας με χτεσινή ανακοίνωση χαρακτηρίζει εσφαλμένες τις υπόνοιες - από θεσμικά όργανα - κατά δικαστικών λειτουργών που εφήρμοσαν το Δίκαιο στην υπόθεση του Αρ. Φλώρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ