Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την ομηρία εργαζομένων στον τομέα της πρόληψης φυσικών καταστροφών

Τη μεταφορά των εργαζομένων της Εταιρείας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών (ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ) σε μόνιμες οργανικές θέσεις δημόσιων ή δημοτικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας με νομοθετική ρύθμιση, διεκδικεί η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ. Με αφορμή τη λήξη της λειτουργίας της επιχείρησης στο τέλος του χρόνου, οι εργαζόμενοι προχώρησαν την Τετάρτη σε κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου του νησιού.

«Η διαρκής ομηρία των εργαζομένων στην εταιρεία "ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ" δεν είναι άσχετη με την εγκληματική πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της προστασίας της ζωής του λαού και της περιουσίας του», τονίζει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της. «Οι φυσικές καταστροφές δεν συμβαίνουν μόνο το καλοκαίρι. Οι ανάγκες είναι υπαρκτές καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και απαιτούνται υπηρεσίες κατάλληλα προετοιμασμένες με τεχνικά μέσα και εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε ν' ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς», προσθέτει.

Η Γραμματεία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ο δήμος και η Περιφέρεια «γνωρίζουν πολύ καλά τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων» και «έχουν τεράστια ευθύνη για τη διαιώνιση της ομηρίας των εργαζομένων, αλλά και της υποβάθμισης των υπηρεσιών για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ