Σάββατο 7 Ιούλη 2018 - Κυριακή 8 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Γεωπολιτικές συμμαχίες που «μυρίζουν μπαρούτι»

Eurokinissi

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε η κοινή διακλαδική άσκηση των δύο χωρών με την επωνυμία «Μέδουσα 6», με τη συμμετοχή και της Κύπρου σε προσωπικό και μέσα. Επίσης συμμετείχαν ως παρατηρητές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η ελληνική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας ρόλο ευρωατλαντικού «χωροφύλακα» στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνεργασία με την Αίγυπτο εμπλέκει το λαό σε επικίνδυνα «παιχνίδια». Παράλληλα, προετοιμάζει τις Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) με ασκήσεις και εμπλοκή σε πολεμικές προετοιμασίες, ενταγμένες στην υπεράσπιση των συμφερόντων των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων και στην προώθησή τους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σχεδιασμοί ενταγμένοι στην πολιτική ατζέντα των αντιλαϊκών εκβιασμών και της εξαπάτησης του λαού και των στελεχών των ΕΔ, καθώς για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται σαν πιόνια στη σκακιέρα των συγκρούσεων ισχυρών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, που μυρίστηκαν «ψητό».

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω σενάρια σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, καθώς υποστήριξε ότι «η νέα γεωπολιτική δύναμη που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη της οικονομίας μας» και ότι «η συνεργασία μας με την Αίγυπτο και η ενδυνάμωση των αμυντικών μας σχέσεων ισχυροποιεί γεωπολιτικά την πατρίδα μας». Η παρουσία μάλιστα της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του Αρχηγού ΓΕΝ προβάλλει ξεκάθαρα τους στόχους και τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ευθυγράμμιση με σχέδια που εκπορεύονται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα ο λαός, όπως και τα στελέχη των ΕΔ, καλούνται να συμβιβαστούν με θυσίες χωρίς τέλος.

Τα συγχαρητήρια του Π. Καμμένου «στους Αρχηγούς των Επιτελείων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους στρατιώτες που συμμετείχαν στην άσκηση» «Μέδουσα 6» αποτελούν στάχτη στα μάτια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίο να ακουστεί το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά»!


Τριαντάφυλλος ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αποστολές του ΝΑΤΟ λίγο πριν από το συνέδριο της λυκοσυμμαχίας στην Αθήνα(2021-09-10 00:00:00.0)
Πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών κατά των λαών(2019-04-19 00:00:00.0)
Στενή στρατιωτική συνεργασία(2018-10-12 00:00:00.0)
Στην Ανατολική Μεσόγειο με «αέρα» από τις ΗΠΑ(2018-06-19 00:00:00.0)
Εμβάθυνση της συνεργασίας και της εμπλοκής σε επικίνδυνους σχεδιασμούς(2018-03-01 00:00:00.0)
Πρεμούρα για... «αποφάσεις» και «πράξεις» στην Ανατολική Μεσόγειο(2015-04-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ