Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Κυριακή η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην Πάτρα

Στιγμιότυπο από την πορεία της Παρασκευής 15/6 σε εργατογειτονιές της Πάτρας
Στιγμιότυπο από την πορεία της Παρασκευής 15/6 σε εργατογειτονιές της Πάτρας
Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εργατικών - λαϊκών οικογενειών, νέων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, έγιναν την Παρασκευή οι δύο πορείες μέσα στις εργατογειτονιές της Πάτρας που κατέληξαν στην πλατεία Γεωργίου. Οι πορείες είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά για δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν προκηρύξεις στον κόσμο και ενόψει της συγκέντρωσης της Κυριακής 17/6, που ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Ολοι στον αγώνα, όλοι στους δρόμους, κανένας απών, βγαίνουμε από τα σπίτια μας, στέλνουμε το μήνυμά μας, να νιώσουν την ανάσα μας, την αγανάκτησή μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν τη ζωή μας. Αυτά που δεν έχουμε μας τα στερούν οι κάτοχοι του πλούτου. Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη της ζωής και θα βγούμε νικητές, το δίκιο είναι με το μέρος μας. Απαιτούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις στο δήμο, στα Νοσοκομεία, στην Υγεία γενικότερα, στην Παιδεία. Στο πλαίσιο της αντισεισμικής προστασίας να επιδιορθωθούν, να ενισχυθούν ή να ξαναφτιαχτούν σχολεία, δημόσια κτίρια, εργατικές κατοικίες που το έχουν ανάγκη. Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο. Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και διεκδικήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα είμαστε όλοι έμπειροι, γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν θα μας χαρίσουν, θα το κατακτήσουμε».

Την Κυριακή 17/6 θα γίνει η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ