Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Κινητοποίηση στις 15 και 17 Ιούνη ενάντια στην ανεργία

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει ο δήμος Πάτρας την κινητοποίηση της επόμενης βδομάδας ενάντια στην ανεργία.

Με συνεχείς λαϊκές συνελεύσεις σε διαμερίσματα και γειτονιές της πόλης, ο δήμος κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με κυρίαρχο αίτημα: «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το βιος του λαού».

Την Παρασκευή 15 Ιούνη, στις 7 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα και στο γήπεδο της Παναχαϊκής και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Γεωργίου. Και την Κυριακή, η μεγάλη συγκέντρωση στο Νότιο Πάρκο, στις 8.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει λαϊκή συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική προκήρυξη που έχει εκδώσει ο δήμος: «Ολοι στον αγώνα, όλοι στους δρόμους, κανένας απών, βγαίνουμε από τα σπίτια μας, στέλνουμε το μήνυμά μας, να νιώσουν την ανάσα μας, την αγανάκτησή μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν τη ζωή μας. Αυτά που δεν έχουμε, μας τα στερούν οι κάτοχοι του πλούτου. Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη της ζωής και θα βγούμε νικητές, το δίκιο είναι με το μέρος μας. Απαιτούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις στον δήμο, τα νοσοκομεία, την Υγεία γενικότερα, την Παιδεία. Στο πλαίσιο της αντισεισμικής προστασίας, να επιδιορθωθούν, ενισχυθούν ή να ξαναφτιαχτούν σχολεία, δημόσια κτίρια, εργατικές κατοικίες που το έχουν ανάγκη. Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο, δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων, διεκδικήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα είμαστε όλοι έμπειροι, γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν θα μας χαρίσουν, θα το κατακτήσουμε. Ο,τι κερδήθηκε δεν έγινε από αυτούς που σωπαίνουν, αλλά από αυτούς που παλεύουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ