Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Ωρα τελικών για τους «αιώνιους»

Το πρώτο «ραντεβού» τους για την κατάκτηση του τίτλου δίνουν στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Eurokinissi

Το πρώτο «ραντεβού» τους για την κατάκτηση του τίτλου δίνουν στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
Υπόθεση «αιωνίων» αποτελεί για άλλη μια χρονιά η Basket League, καθώς για 13η συνεχόμενη φορά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν τον τίτλο στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η σειρά ξεκινά την Κυριακή 3 Ιούνη με τον πρώτο τελικό, στο ΟΑΚΑ (19.00 - Cosmote Sports 4), όπου ο Παναθηναϊκός, που μετράει 31 νίκες σε ισάριθμους αγώνες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ, υποδέχεται τον 2ο Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες και το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στους «πράσινους».

Ιδιαιτερότητα των φετινών τελικών αποτελεί το γεγονός ότι και για τις δύο ομάδες είναι η τελευταία ευκαιρία για κατάκτηση τροπαίου, καθώς έμειναν με «άδεια χέρια» σε Ευρωλίγκα και Κύπελλο.

Οι δύο φιναλίστ προέρχονται από εύκολες επικρατήσεις στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, με 3-0 νίκες έκαστος, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις του, «σφράγισε» την πρόκριση στους τελικούς νικώντας τον ΠΑΟΚ και στην Πυλαία, με 88-72. Τρίτη νίκη σε ισάριθμους ημιτελικούς πέτυχε και ο Ολυμπιακός, στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 89-56, με απόδοση ανεβασμένη κατά πολύ σε σχέση με τον δεύτερο ημιτελικό, όπου κινδύνευσε με ήττα. Οι δύο ομάδες δηλώνουν έτοιμες για τη σειρά των τελικών, χωρίς να έχουν αγωνιστικά προβλήματα, αφού στον Ολυμπιακό έχουν επανέλθει και οι απόντες λόγω τραυματισμών το τελευταίο διάστημα.

  • Από την Πυλαία, αύριο Σάββατο, ξεκινά και η σειρά των μικρών τελικών με έπαθλο την 3η θέση. Ο ΠΑΟΚ, που έχει το πλεονέκτημα έδρας, φιλοξενεί τον Προμηθέα (18.00 - ΕΡΤ1) και ο νικητής κρίνεται και σ' αυτήν τη σειρά στις τρεις νίκες.
Τραγελαφικές καταστάσεις στην ΚΕΔ

Πρωτοφανή σκηνικά εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του ορισμού των διαιτητών για τους δύο πρώτους τελικούς, σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, από την ΚΕΔ. Οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης, όταν έμαθαν ότι τα ονόματά τους δεν συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των υποψήφιων διαιτητών, μετέβησαν σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσαν μήνυση για διαφυγόντα κέρδη, με βάση την πρόσφατη δικαστική τους δικαίωση στη διαμάχη τους με την Ομοσπονδία και τη FIBA. Αποτέλεσμα ήταν μέσα σε έντονο κλίμα να συλληφθούν δύο μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ, οι Στέλιος Συμεωνίδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, αφού δεν υπήρξε διαδικασία αυτοφώρου.

ΕΟΚ: «Τακτική δημιουργίας εντυπώσεων και άλλοθι»

Μετά τα γεγονότα, με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ έκανε λόγο για άλλη μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και άλλοθι για «πάσα χρήση», με πλήθος ψευδών και κακοηθών δημοσιευμάτων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί το δρόμο τους. Αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει και να συνδράμει στις συντονισμένες προσπάθειες απαξίωσης του αθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέψει και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπνευστών και υποκινητών», τονίζει η Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο και για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, διέψευσε τη φημολογία ότι επιχειρήθηκε σύλληψη του προέδρου της, Γ. Βασιλακόπουλου, κατά την άφιξη των αστυνομικών στα γραφεία της ΕΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ