Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τώρα!

Κινητοποίηση έξω από την έδρα των «Αθηναϊκών Θεάτρων»

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
«ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ»! Αυτό το σύνθημα αναγραφόταν στο τεράστιο μαύρο πανί, που έπιανε όλη την κατηφόρα της οδού Σκιάθου, έξω από την έδρα της επιχείρησης των «Αθηναϊκών Θεάτρων». Μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου βρίσκονταν απ' έξω, απαιτώντας να κλειστεί ραντεβού του Σωματείου με την επιχείρηση για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης. Με τα συνθήματά τους, τη μουσική, τα τρικάκια έκαναν ξεκάθαρο ότι «χωρίς εμάς τα φώτα δεν ανάβουν», αποκαλύπτοντας τι σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη» για τον κλάδο των ηθοποιών... Απουσία κλαδικής Σύμβασης, που να εξασφαλίζει ότι μπορούν οι ηθοποιοί να ζήσουν από το επάγγελμά τους, απλήρωτες πρόβες, ωρομισθία και τόσα άλλα.

Ανάμεσα στα συνθήματα, από τα ηχεία καταγγέλλονταν οι συνθήκες εργασίας των ηθοποιών και ενημέρωναν για τα δίκαια αιτήματά τους. «8 μήνες τώρα δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ελεύθερο θέατρο. 8 μήνες τώρα μεγάλες θεατρικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται από θέατρα μέχρι κανάλια, ξενοδοχεία και τράπεζες, αρνούνται να έρθουν στις διαπραγματεύσεις, γιατί όπως λένε αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες... Την ίδια στιγμή που στα μεγάλα θέατρα της Αθήνας ανεβαίνουν παραγωγές ασύλληπτου χρήματος, οι συνθήκες εργασίας με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι απάνθρωπες.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Η επιτυχημένη κλαδική απεργία στις 15 Μάρτη, όπου απέργησε μεταξύ άλλων και το σύνολο των θεάτρων που ανήκουν στην εταιρεία "Αθηναϊκά Θέατρα", ήταν η πιο βροντερή μας απάντηση. Συνεχίζουμε...».

Παράλληλα, τα δύο Σωματεία απευθύνονταν από τα ηχεία, αλλά και μοιράζοντας ανακοινώσεις και στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24», που ανήκει στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αναφέροντας: «Η μάχη για την υπογραφή Σύμβασης ξέρουμε ότι είναι και δική σας μάχη, μάχη για καλύτερους όρους εργασίας στο χώρο του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η αλληλεγγύη σας στον δίκαιο αγώνα μας μπορεί να δώσει δύναμη, κουράγιο».

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες των μεγάλων θεάτρων της Αθήνας, που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε την Τετάρτη 30 Μάη στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, με το ΠΑΜΕ και την Πέμπτη 31 Μάη στην κινητοποίηση του ΣΕΗ στο υπουργείο Πολιτισμού. Μέσα στον Ιούνη προγραμματίζονται ανάλογες κινητοποιήσεις έξω από άλλες επιχειρήσεις, καθώς και δράσεις ενημέρωσης του κοινού σε μεγάλα Φεστιβάλ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει τον αγώνα για την υπογραφή της Σύμβασης (2019-01-22 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για υπογραφή Σύμβασης στο ΚΘΒΕ (2018-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι δράσεις για Συλλογική Σύμβαση στα θέατρα των μεγάλων επιχειρηματιών (2018-06-13 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (2018-06-06 00:00:00.0)
Πρώτη και αυτοδύναμη με αύξηση ψήφων η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» (2018-04-04 00:00:00.0)
Απεργία στις 15 Μάρτη για το Ελεύθερο Θέατρο (2018-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org