Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Θα παλέψουμε με τους κατοίκους για Πεδίον του Αρεως ανοιχτό και ελεύθερο από ναρκωτικά

Συγκέντρωση διεκδίκησης άμεσων μέτρων για το πάρκο διοργάνωσε χτες η Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με σύνθημα «Το Πεδίον του Αρεως ανοιχτό στο λαό - Οχι στην εγκατάλειψη και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών», πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η εκδήλωση της ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και Μαυρομματαίων. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Σοφιανός μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αυτή την πραγματικότητα αντιμετωπίζουν και με αυτήν ζουν ιδιαίτερα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στον Πανελλήνιο. Είναι μέρος της μεγάλης εικόνας. Είναι ένα κουβάρι μπλεγμένο η ζωή μας. Πρέπει να βρούμε το νήμα και να το ξετυλίξουμε. Δεν είναι από τη μια όχθη μία όαση πρασίνου που την έκαναν τεκέ και στην άλλη όχθη τα μνημόνια που διαχειρίστηκαν την καπιταλιστική οικονομική κρίση και ήρθαν για να μείνουν, όπως ανοιχτά το λένε πλέον οι νέοι μνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους παλιούς της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι από δω οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα αφημένοι στις ΜΚΟ, στα κυκλώματα και στις διάφορες καταλήψεις, και από εκεί το μακελειό των ιμπεριαλιστών στη Συρία, η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, η ανοιχτή συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς σε ρόλο σημαιοφόρου, με την κυβέρνηση να κρατά τη ΝΑΤΟική σημαία.

Από τη συγκέντρωση
Από τη συγκέντρωση
Είναι ενιαία η επίθεση και πιάνει όλες τις πλευρές της ζωής μας. Πιάνει το εισόδημα, την προοπτική, τα κοινωνικά δικαιώματα, την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση, την ποιότητα της ζωής. Η άγρια, η απάνθρωπη πίεση της καθημερινότητας, οι κλειστές παιδικές χαρές, η κατάσταση με τη συρρίκνωση του αριθμού των παιδικών σταθμών, η κατάσταση στα σχολεία, οι διακινητές, οι εικόνες εξαθλίωσης συνανθρώπων, όλα αυτά συνοδεύουν την ανεργία, την ανέχεια, τη φοροληστεία ή την ένδεια και την ακραία φτώχεια με την οποία ζει η λαϊκή οικογένεια.

Δεν είναι ανίκανοι, αδιάφοροι. Δεν τους ξέφυγε η κατάσταση. Είναι βαθιά ταξική επιλογή αυτό το χάλι. Οι προτεραιότητες, οι ιεραρχήσεις τους, η περίφημη ανάπτυξη δεν περιλαμβάνει τους ελεύθερους χώρους πρασίνου - αναψυχής - παιδικής/νεανικής δραστηριότητας, εκτός από τους χώρους που διαμορφώνουν σαν κέντρα εμπορίου, διασκέδασης, τουρισμού όπου επενδύει το κεφάλαιο με στόχο την κερδοφορία του. Εδώ βρίσκεται η βιτρίνα της εγκατάλειψης. Δεν είναι όμως μόνο εδώ».

Θα παλέψουμε μαζί με τους κατοίκους

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ν. Σοφιανός τόνισε:

«Δηλώνουμε τη θέλησή μας να παλέψουμε μαζί με τους κατοίκους για πάρκο ανοιχτό και ελεύθερο από ναρκωτικά. Δεν συμβιβαζόμαστε με την απαξίωση, την εγκατάλειψη, τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών και διαβίωσης εξαρτημένων συνανθρώπων μας». Και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ σε αυτήν την κατεύθυνση στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
Τόνισε πως «το πάρκο της εγκατάλειψης στην καρδιά της Αθήνας φέρει τη σφραγίδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της Περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ, της αδράνειας του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη που ανήκει στην ηγεσία του νέου ΠΑΣΟΚ, αλλά και των προηγούμενων. Μέσα από αυτήν την απαξίωση οδήγησαν και μετέτρεψαν το πάρκο σε χώρο χρήσης ναρκωτικών. Εδώ η ευθύνη βαραίνει τη σημερινή κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον δήμαρχο της Αθήνας». Καταλήγοντας υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης, θα πάρει πάλι πρωτοβουλίες για να αναδειχθεί το ζήτημα και η διεκδίκηση και προς την κυβέρνηση και προς τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης (Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας).

Είπε συγκεκριμένα: «Το Πεδίον του Αρεως, όπως και όλοι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου, είναι λαϊκή περιουσία. Είναι δικαίωμά τους να το απολαμβάνουν ελεύθερα και δωρεάν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Χρειάζεται να γίνει υπόθεση των φορέων του λαϊκού κινήματος η απαίτηση για: Επαρκή, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να σταματήσουν όλες οι ενέργειες για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση, έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, επισκευών κ.λπ.

Επίσης, πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου, ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας, άμεσα μέτρα μέσα από αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προγράμματα πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένους δικαστές για τα ναρκωτικά και τη θέσπιση εναλλακτικών της ποινής μέτρων, που να οδηγούν στη θεραπεία και σε στεγνά προγράμματα».

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Μπάμπης Σολδάτος, από τη διαδικτυακή κοινότητα «Μένουμε Π. Αρεως» και ο Δημήτρης Καλατζής, από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Π. Αρεως. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ