Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Μαγνήτης» η Τούμπα

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ -Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση σήμερα

Sportidea

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ -Ολυμπιακού κλέβει την παράσταση σήμερα
Συναρπαστικό, αν μη τι άλλο, αναμένεται να είναι σήμερα το κυρίως... πιάτο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας. Εκτός από το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ενδιαφέρον προκαλούν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, αφού οι ομάδες πραγματοποιούν ακόμα τα πρώτα τους βήματα και όλα φαντάζουν πιθανά. Αλλωστε, αρκετά από τα σωματεία που μετέχουν στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χώρας, στην προηγούμενη αγωνιστική παρουσίασαν διαφοροποιήσεις στο αγωνιστικό τους πρόσωπο, συγκριτικά με αυτό που έδειξαν στην αυλαία του πρωταθλήματος. Ετσι, τα προγνωστικά είναι δύσκολα, ενώ η διαχωριστική «γραμμή» μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ, δυσδιάκριτη...

Από τις έξι αναμετρήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, το μεγαλύτερο ποσοστό ενδιαφέροντος συγκεντρώνει το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Τούμπας (20.00, ΑΛΦΑ). Ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να πιάσει στον ύπνο τον «κουρασμένο» από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις περσινό πρωταθλητή και να «ξεσπάσει» στους «ερυθρόλευκους» τα όποια προβλήματα του δημιούργησε η ήττα που υπέστη από τον Ηρακλή, στην περασμένη αγωνιστική. Τις προηγούμενες μέρες, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας, αλλά και να καλύψει τα κενά, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι. Σ' αυτή του την προσπάθεια συμπαραστάτης υπήρξε η βελτίωση της υγείας κάποιων παιχτών του, όπως των Οκκά, Γιασεμάκη, Μπορμπόκη, Ουντέζε, Εγκωμίτη και Καφφέ. Στην αντίπερα όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» προβλέπεται να προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη σημερινή δύσκολη γι' αυτούς δοκιμασία, αφού σκοπός τους είναι να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να παραμείνουν στην κορυφή, έστω και αν εκεί «αναγκάζονται» μέχρι ώρας να συγκατοικούν με την ΑΕΚ.

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ζαγοράκη κόντρα στην Ξάνθη

Sportidea

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Ζαγοράκη κόντρα στην Ξάνθη
Οσον αφορά στην «Ενωση», τα πράγματα μοιάζουν πιο εύκολα συγκριτικά με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αφού υποδέχεται στο «Νίκος Γκούμας» την Ξάνθη (16.00). Οι «κιτρινόμαυροι» ορμώμενοι από την πολύ καλή τους πορεία φέτος στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξουν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη και να διατηρηθούν στην κορυφή. Πάντως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Ενωση» με τους τραυματίες και τους υπό ανάρρωση παίχτες της, ίσως δυσκολέψουν το έργο της. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη, θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο που άνοιξε η νίκη που πήρε έναντι στην Παναχαϊκή, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Σε άλλο σημερινό παιχνίδι ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΟΦΗ (16.00), σε ένα ματς που χαρακτηρίζεται αμφίρροπο. Στο στρατόπεδο του Πανιωνίου όλοι δείχνουν έτοιμοι να δείξουν σοβαρότητα και σταθερότητα στην απόδοσή τους και να κυνηγήσουν τη νίκη, κάτι που ωστόσο παρουσιάζεται και στους κόλπους των Κρητικών. Μπορεί ο ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική να γνώρισε τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, όμως την προηγούμενη βδομάδα επιδόθηκε σε ανασυγκρότηση των δυνάμεών του, με θετικά αποτελέσματα. Χαρμόσυνο επίσης για τον τεχνικό της κρητικής ομάδας, Γιάννη Σαμαρά, ήταν το γεγονός ότι οι τραυματίες Κολιτσιδάκης, Χανιωτάκης, Κώτσιος και Πίτσος, αποθεραπεύτηκαν.

Εκτός όμως από τη μάχη της Νέας Σμύρνης, άλλη μια μάχη προβλέπεται να είναι δύσκολη και για τους δύο αντιπάλους. Ο λόγος για την κόντρα της Νεάπολης, όπου ο γηπεδούχος Ιωνικός καλείται να παλέψει για το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα, κόντρα στον Ηρακλή (16.00). Ο τεχνικός των γηπεδούχων Ολεγκ Μπλαχίν - ο οποίος τη βδομάδα που μας πέρασε αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω της απουσίας (για διάφορους λόγους) αρκετών σημαντικών παιχτών του - έστω και αν η ομάδα του μέχρι στιγμής δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, δήλωσε αισιόδοξος για τη σημερινή αναμέτρηση, τονίζοντας πώς: «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να διώξουμε το άγχος και να αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή με καθαρό μυαλό, θέληση και αποφασιστικότητα, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». Στην αντίπερα όχθη ο Αγγελος Αναστασιάδης τις προηγούμενες μέρες έδειχνε ανήσυχος εξαιτίας της κακής παρουσίας της ομάδας του στα φιλικά, όμως σήμερα οι «κυανόλευκοι» θα επιδιώξουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να επιστρέψουν στο στρατόπεδο του «γηραιού» τα χαμόγελα. Οσον αφορά στο έμψυχο υλικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού όλοι οι παίχτες αναμένεται να είναι στη διάθεσή του.

Μετά τις φωνές που έβαλε στους παίκτες του ο Μπλαχίν ευελπιστεί για καινούρια αρχή

Sportidea

Μετά τις φωνές που έβαλε στους παίκτες του ο Μπλαχίν ευελπιστεί για καινούρια αρχή
Σημαντικό, πάντως, ποσοστό από το ενδιαφέρον των φίλων του ποδοσφαίρου, αναμένεται να «κλέψει» και η αναμέτρηση μεταξύ της Παναχαϊκής και του Εθνικού Αστέρα στο γήπεδο της Πάτρας (16.00). Στο μυαλό των γηπεδούχων βρίσκεται μόνο η νίκη, αφού η μία ήττα και η μία νίκη που έχουν μέχρι τώρα στο ενεργητικό τους δεν τους ικανοποιεί. Η επίτευξη της νίκης, πάντως αποτελεί ένα δύσκολο έργο για την ομάδα του Νίκου Κουρμπανά, έστω και αν σχεδόν όλοι οι παίχτες του είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του. Και αυτό γιατί ο σημερινός αντίπαλός της αχαϊκής ομάδας, θα παλέψει με νύχια και δόντια για ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως έκανε και στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κόντρα στον Ακράτητο. Στο συγκεκριμένο αγώνα οι Καισαριανιώτες είχαν τελικά αναδειχτεί νικητές, έστω και αν αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από τους αντιπάλους τους. Οσον αφορά περασμένα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Νίκο Παπαδόπουλο να δίνει «εξτρά πριμ» στους παίκτες του Εθνικού Αστέρα σε περίπτωση της κατάκτησης της νίκης στην Πάτρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας έσπευσε να τα διαψεύσει λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν πριμοδοτούμε μεμονωμένα παιχνίδια».

Στον υπολειπόμενο αγώνα της 2ης αγωνιστικής το Αιγάλεω υποδέχεται στη Νίκαια τον Αρη (18.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν υποστεί δύο ήττες στη διοργάνωση και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μοιάζουν το ιδανικό «θύμα», για να υποστούν τις ορέξεις του σημερινού τους αντιπάλου. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ο παράγοντας έδρα να επηρεάσει την ομάδα του Αιγάλεω και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό, πιο δυναμικό πρόσωπο. Παρ' όλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» του Βορρά θέλουν πάση θυσία να περάσουν νικηφόρα από το αθηναϊκό γήπεδο, αφού δείχνουν ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις τους στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές και δε θέλουν να χαλάσουν την καλή εικόνα που έχουν φτιάξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ