Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Βήμα τετράδας ψάχνει η ΑΕΚ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ 4 του FIBA Champions League θέλει να κάνει σήμερα η ΑΕΚ, υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Στρασμπούρ (19.20 - Novasports 1), στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Κόντρα στην ομάδα από την οποία ηττήθηκε δύο φορές στη φάση των ομίλων, η «Ενωση» επιδιώκει τη νίκη με διαφορά στο σκορ που θα της επιτρέψει να ταξιδέψει με μεγαλύτερη άνεση στη Γαλλία για τη ρεβάνς. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Λαυρίου και την άνοδο στην 3η θέση του πρωταθλήματος, και με αισιόδοξα μηνύματα σε σχέση με την παρουσία του κόσμου, στην ΑΕΚ θεωρούν ότι μπορούν από σήμερα να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης.

Παρά τη βαρύτητα που έχει η διαφορά στο σκορ σε τέτοιου είδους αγώνες, για τον τεχνικό της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα εκείνο που προέχει στη σημερινή αναμέτρηση είναι η νίκη. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι διαφορές έρχονται και φεύγουν» και επισήμανε ότι περιμένει από τους παίκτες του ένα «έξυπνο» παιχνίδι, χωρίς διακυμάνσεις στην απόδοση, εστιάζοντας στο γεγονός ότι στον αγώνα με το Λαύριο χάθηκε διαφορά 24 πόντων. Αναφερόμενος στους δύο προηγούμενους αγώνες κόντρα στη Στρασμπούρ, ο Σέρβος τεχνικός στάθηκε στην πολύ καλή περιφέρεια της γαλλικής ομάδας, που όπως είπε τής δίνει πλεονέκτημα στο γρήγορο παιχνίδι και τη μεταφορά μπάλας, σημεία πάνω στα οποία ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή. Στα αγωνιστικά ζητήματα, για την ΑΕΚ επιστρέφει ο Ντούσαν Σάκοτα, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

  • Σε άλλο σημερινό παιχνίδι για τα προημιτελικά, η τουρκική Μπάνβιτ υποδέχεται τη Μονακό (19.30 - Novaspots 2).
«Οχι» της FIBA στην Ευρωλίγκα

Oπως αναμενόταν, η FIBA απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις της Ευρωλίγκας για το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε σχέση με τα λεγόμενα «παράθυρα» των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 αλλά και τις απόψεις της Λίγκας για τα εθνικά πρωταθλήματα. Στη συνεδρίαση του συμβουλίου της FIBA Europe στο Ρέικιαβικ αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη των προτάσεων της Ευρωλίγκας, με το σκεπτικό ότι βλάπτουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παράλληλα εκφράστηκαν ικανοποίηση για την εικόνα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα προκριματικά των Εθνικών ομάδων σε ό,τι έχει να κάνει με την απήχηση και τον ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς και η στήριξη στο FIBA Champions League.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ