Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κόντρα δικαστών για την υπόθεση «Novartis»

Υπέρ της παραμονής της υπόθεσης «Novartis» στους ανακριτές διαφθοράς τάσσονται με ανακοίνωσή τους πέντε δικαστές - μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εκ των οποίων δύο είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την παρέμβαση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία χαρακτήριζε «θεσμικά ανεπίτρεπτη» την παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Β. Θάνου, που είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της υπόθεσης στους εισαγγελείς και τους ανακριτές διαφθοράς.

Ειδικότερα, οι «5» διερωτώνται μεταξύ άλλων ως προς τι «τόσος θόρυβος και τόση επιμονή από τα μέλη του προεδρείου, ώστε να προσπαθούν οι ίδιοι (οι δύο εξ αυτών που υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών) να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές για τη σύγκληση της Ολομέλειας και να επιτίθενται με σφοδρότητα και απρέπεια εναντίον όποιου εκφράζει αντίθετη άποψη, δημιουργώντας έτσι δικαιολογημένες υποψίες και ερωτηματικά τόσο στους Εφέτες, οι οποίοι, πλην ελαχίστων, δεν υπογράφουν, όσο και στην κοινή γνώμη;».

Οι 5 δικαστές επισημαίνουν ότι μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ εκδίδουν «ανακοινώσεις και δηλώσεις, με ύφος κατά το πλείστον ανάρμοστο και με περιεχόμενο άστοχο και ακραίο» και «γενικά, ενεργούν με τρόπο που δημιουργεί δικαιολογημένα την εντύπωση ότι εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ενωσης και της Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ