Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενας ξεχωριστός επισκέπτης στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς βρέθηκε την Πέμπτη στο χώρο και ήρθε σε επαφή με τους αγωνιστές που φιλοξενούνται εκεί, το προσωπικό και τα μέλη της διοίκησής του

Ο Νίκος Παππάς συζητά με τους αγωνιστές που φιλοξενούνται στο χώρο
Ο Νίκος Παππάς συζητά με τους αγωνιστές που φιλοξενούνται στο χώρο
Εναν πολύ ξεχωριστό επισκέπτη δέχτηκαν την περασμένη Πέμπτη το πρωί οι αγωνιστές του ΔΣΕ και της ΕΑΜικής Αντίστασης, στο χώρο τους, στο Ιδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης «Σπίτι του Αγωνιστή», στον Αγιο Δημήτριο. Εκεί βρέθηκε ο διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρή Λιάππη, επισκέφτηκε το χώρο και ήρθε σε επαφή με τους αγωνιστές που φιλοξενούνται εκεί, το προσωπικό και τα μέλη της διοίκησής του.

Τον Νίκο Παππά υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Μαραγκουδάκης, ο οποίος τον παρουσίασε στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα της τραπεζαρίας. Ο Κ. Μαραγκουδάκης μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι ιδιαίτερη η χαρά όλων να υποδέχονται στο ίδρυμα έναν νέο άνθρωπο του αθλητισμού, τον οποίον αγαπάνε όχι μόνο για το ταλέντο αλλά και τη συνολικότερη παρουσία του. Και ευχήθηκε στον Ν. Παππά καλή συνέχεια και καλές επιτυχίες. Στη συνέχεια, ο Κώστας Μαραγκουδάκης συζήτησε με τον Ν. Παππά και τον Θ. Λιάππη και μίλησε για την ιστορία και τη λειτουργία του «Σπιτιού του Αγωνιστή». Οπως είπε, αυτήν τη στιγμή υπάρχει πληρότητα, καθώς σε αυτό φιλοξενούνται 26 άτομα, ενώ διαθέτει και 13 άτομα προσωπικό για τη φροντίδα των ηλικιωμένων αγωνιστών.

Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Κώστα Μαραγκουδάκη
Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ιδρύματος, Κώστα Μαραγκουδάκη
Παράλληλα, ανέφερε πως στα 10 χρόνια λειτουργίας του, το ίδρυμα έχει φιλοξενήσει 100 άτομα μέχρι σήμερα και έχει φτάσει να θεωρείται από τα καλύτερα στην Ελλάδα στον τομέα περίθαλψης ηλικιωμένων. Και όλα αυτά - όπως είπε - με τη συμβολή του λαού και του ΚΚΕ. Και τόνισε ότι προσδοκία είναι το ίδρυμα να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής των απόμαχων της δουλειάς, του αγώνα, της ζωής, που φιλοξενούνται, κόντρα στα προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο πρόεδρος του ιδρύματος χάρισε στον διεθνή παίκτη ένα βιβλίο με ποιήματα που γράφτηκαν από φυλακισμένους αγωνιστές στις φυλακές Αβέρωφ.

Από την πλευρά του, ο Ν. Παππάς, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που έτυχε από τους ηλικιωμένους αγωνιστές και την διοίκηση, αλλά και για το δώρο που του δόθηκε, εξέφρασε τη χαρά του για την ιδιαίτερη επίσκεψη και την πρωτόγνωρη εμπειρία που είχε, όπως την χαρακτήρισε, να συναντηθεί με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Επίσης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ίδιο το οίκημα και για τη δουλειά που γίνεται σε αυτό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ν. Παππάς ξεναγήθηκε από τη διοίκηση του ιδρύματος και σε άλλους χώρους του «Σπιτιού του Αγωνιστή», όπου ήρθε σε επαφή με αρκετούς από τους φιλοξενούμενους, συζητώντας και ακούγοντας τις εμπειρίες τους από τον αγώνα τους και την πορεία της ζωής τους.


Ενα βιβλίο με τα ποιήματα που γράφτηκαν από φυλακισμένες αγωνίστριες στις φυλακές Αβέρωφ, το δώρο στον Νίκο Παππά
Ενα βιβλίο με τα ποιήματα που γράφτηκαν από φυλακισμένες αγωνίστριες στις φυλακές Αβέρωφ, το δώρο στον Νίκο Παππά

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ