Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
AEK - NTINAMO KIEBOY
Να «χτίσει» πρόκριση στο ΟΑΚΑ

Το πρώτο βήμα για τη φετινή της ευρωπαϊκή υπέρβαση και την πρόκριση στους «16» του Europa League θέλει να κάνει απόψε η ΑΕΚ, που υποδέχεται την ουκρανική Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ (22.05 - Cosmote Sports 2), στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» της διοργάνωσης. Η «Ενωση» που βρίσκεται εντός και των τριών στόχων της (πρωτάθλημα, Κύπελλο, ευρωπαϊκή πορεία), ρίχνεται στη μάχη με ιδανική ψυχολογία από τις συνεχόμενες επιτυχίες σε ένα διάστημα 3 μηνών περίπου, που έφεραν ένα σερί 23 αγώνων χωρίς ήττα. Από την άλλη, για την Ντιναμό αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά από ένα δίμηνο, εξαιτίας της διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος. Κάτι που πάντως, σύμφωνα και με τον τεχνικό της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα. Οπως επισήμανε, ομάδες όπως η Ντιναμό είναι συνηθισμένες στο να περνούν αυτό το «νεκρό διάστημα» και προσαρμόζονται κατάλληλα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως από μια άποψη η ουκρανική ομάδα είχε όλο το χρόνο να μελετήσει και να προετοιμαστεί για τον αποψινό αγώνα.

ΟΙσπανός κόουτς έκανε λόγο για έναν ακόμη «τελικό», αφού όπως τόνισε, όταν βρίσκεσαι σε τρεις διοργανώσεις και θέλεις να προχωρήσεις και να διακριθείς, κάθε αγώνας έχει αυτόν το χαρακτήρα. Οσον αφορά τα αγωνιστικά ζητήματα, αναφέρθηκε στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί στους αντιπάλους καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα, και ότι θα είναι ιδανικό αν η ΑΕΚ δεν δεχτεί γκολ απόψε. Πέραν των θεωριών όμως, πρόσθεσε, αυτό που προέχει είναι η ομάδα του να δείξει στο γήπεδο αυτά που ξέρει.

Στα της αποστολής, εκτός έμειναν για την ΑΕΚ οι τραυματίες Κονέ και Λόπεζ, καθώς και οι Χουλτ και Μοράν που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. Κανονικά μετέχει ο Βράνιες, αφού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αισθανόταν τις τελευταίες μέρες.


Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει απόψε η ΑΕΚ, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ για τους «32» του Europa League

Eurokinissi

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει απόψε η ΑΕΚ, με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ για τους «32» του Europa League

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ