Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξέφυγε ο ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ το ντέρμπι

Η διεύρυνση της διαφοράς του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ από τους διώκτες του και η νίκη της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, που επέφερε ανακατάταξη στη δεύτερη θέση, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 21η αγωνιστική της Super League.

Στο Φάληρο η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή (Τσιγκρίνκσι 87', Γιακουμάκης 93'), όπως είχε συμβεί και στον αγώνα του ΟΑΚΑ για τον α' γύρο, καθώς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81'. Μετά από 80 μοιρασμένα λεπτά, με τον Ολυμπιακό πιο δραστήριο στο πρώτο μέρος και την ΑΕΚ καλύτερη στην επανάληψη, το τελευταίο τέταρτο έκρυβε τις περισσότερες συγκινήσεις. Για τους γηπεδούχους, που εξέφρασαν έντονα παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις, αποβλήθηκε ο Μποτία στις καθυστερήσεις. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με τιμωρία λόγω επεισοδίων των οπαδών τους με την αστυνομία πριν (έξω από το στάδιο) και μετά τον αγώνα (εντός αγωνιστικού χώρου), αλλά και ρίψης φωτοβολίδας κατά τη διάρκεια.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 (Πέλκας 9', Πρίγιοβιτς 27', 45' - Κόντε 71') και εκμεταλλευόμενος το αποτέλεσμα του ντέρμπι απέκτησε «αέρα» 2 βαθμών στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας από τη δεύτερη ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι (αλλά και ο Ολυμπιακός) φωνάζουν για το πρώτο γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά», που προήλθε από θέση οφσάιντ. Εκτροπα υπήρξαν μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας πριν την έναρξη, ενώ αρκετοί οπαδοί των φιλοξενουμένων βρέθηκαν στις εξέδρες με τα διαρκείας του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

  • Αλλα αποτελέσματα: Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 1-1, ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0, Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 0-0, Λαμία - Ατρόμητος 1-1, Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-0, Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης 1-1.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 46, ΑΕΚ 44, Ολυμπιακός 42, Ατρόμητος 38, Ξάνθη 28, Πανιώνιος 28, Αστέρας Τρίπολης 28, Λεβαδειακός 24, Παναθηναϊκός 24, ΠΑΣ Γιάννινα 22, ΑΕΛ 22, Παναιτωλικός 20, Λαμία 20, Απόλλων Σμύρνης 15, Κέρκυρα 14, Πλατανιάς 10.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ