Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Περιμένουν να πληρωθούν περσινά δεδουλευμένα οι συμβασιούχοι

Την άμεση πρόσληψη των συμβούλων και των υπόλοιπων ωρομίσθιων καθηγητών, ώστε τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) να λειτουργήσουν επιτέλους κανονικά, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑΣΣΔΕ), με ανοιχτή επιστολή στην οποία αναφέρεται σε μια σειρά προβλήματα των συμβασιούχων σε αυτά.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως όσοι εργάστηκαν στην προηγούμενη σχολική χρονιά παραμένουν απλήρωτοι επί 8 μήνες και οι συμβάσεις εργασίας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς δεν έχουν ακόμα αποσταλεί υπογεγραμμένες από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), ενώ δεν έχουν έρθει οι συμβάσεις και δεν έχουν γίνει πληρωμές για την τρέχουσα σχολική χρονιά, παρόλο που οι πρώτοι ωρομίσθιοι παρουσιάστηκαν μέσα Δεκέμβρη στα σχολεία τους. Παράλληλα καταγγέλλει πως κάθε σχολική χρονιά παρατηρείται το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης στις προσλήψεις των συμβασιούχων και πως οι σύμβουλοι προσλαμβάνονται με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με τους ωρομίσθιους καθηγητές, και πάντοτε λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. «Στη φετινή σχολική χρονιά φθάσαμε ήδη στον Φεβρουάριο και η διαδικασία πρόσληψης των συμβούλων μόλις τώρα ξεκίνησε, ενώ εκκρεμεί και η πρόσληψη πολλών ωρομίσθιων καθηγητών. Αυτό έχει ως συνέπεια τα ΣΔΕ να στερούνται των υπηρεσιών των συμβούλων, που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για τη λειτουργία σχολείων αφού οι μαθητές τους προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ενώ σε πολλά ΣΔΕ δεν διδάσκονται όλοι οι γραμματισμοί. Η καθυστέρηση αυτή είναι πολύ σοβαρή και η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το υπουργείο Παιδείας, που έχει την εποπτεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Την ανοιχτή επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου κατέθεσαν στη Βουλή ως Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής, Χρ. Κατσώτης, Γ. Λαμπρούλης, Δ. Μανωλάκου και Στ. Τάσσος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ