Το ερχόμενο Σάββατο η συνεδρίαση της Συντονιστικής για πρόγραμμα δράσης και στόχους πάλης
Ενα από τα κύρια θέματα που αναμένεται να εξεταστεί είναι η ανάγκη για το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής και αντιΝΑΤΟικής πάλης, οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που εξαπέλυσαν με πρόσχημα την τιμωρία των τρομοκρατών. Οπως άλλωστε τονίστηκε στις παρεμβάσεις πολλών ταξικών συνδικαλιστικών φορέων, μετά τα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη, το συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία ενός αντιπολεμικού κινήματος που θα σταθεί εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση το καθήκον για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των συνδικαλιστικών και κοινωνικών κατακτήσεων. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη σύνδεσης των αγώνων σε όλα τα μέτωπα γιατί η νέα ιμπεριαλιστική επίθεση σημαίνει αντιδραστικοποίηση σε όλο το μέτωπο της αντίθεσης κεφαλαίου - εργασίας. Γι' αυτό η πάλη ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, οι αγώνες για νέες οικονομικές διεκδικήσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας όχι μόνο δεν πρέπει να υποχωρήσουν, αλλά να φουντώσουν απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.
Η συνεδρίαση θα προετοιμάσει την πραγματοποίηση της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ, που προγραμματίζεται για τον Απρίλη του 2002, ενώ αναλυτική συζήτηση θα γίνει και για τη διεθνή δραστηριότητα του ταξικού κινήματος.
Οι τελευταίες εξελίξεις, η όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, αλλά και των κατασταλτικών μηχανισμών στο εσωτερικό της χώρας μας δημιουργούν πρόσθετες απαιτήσεις στην οργάνωση και τη συσπείρωση της εργατικής τάξης. Επιτακτικό είναι το καθήκον για δημιουργία και νέων επιτροπών αγώνα, για μαζικοποίηση και δραστηριοποίηση των σωματείων σε μεγάλους χώρους και κλάδους. Σε αυτή την κατεύθυνση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πρέπει να κινηθούν πιο αποφασιστικά, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία των αγώνων που έγιναν τους τελευταίους μήνες. Ιδιαίτερο βάρος θα ρίξει το ΠΑΜΕ στο δέσιμο της δράσης του, με άλλα κινήματα, το κίνημα της ειρήνης, την ΠΑΣΥ, τις αγωνιστικές κινήσεις των ΕΒΕ, τις συσπειρώσεις για τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.