Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση με αφορμή τις οικολογικές «ευαισθησίες» του αντιπεριφερειάρχη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε ο Σύλλογος που περιείχε άρθρο του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρου, με τίτλο: «Επιτέλους τέλος στην πλαστική σακούλα, τη θανάσιμη απειλή για το οικοσύστημα», στο οποίο παρουσιάζει το πόσο σημαντικός είναι ο πρόσφατος νόμος για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Γενάρη 2018 οι καταναλωτές θα πληρώνουν τέλος 0,03 ευρώ για κάθε λεπτή πλαστική σακούλα - αυτές που χρησιμοποιούμε κυρίως στα σούπερ μάρκετ - ενώ η επιβάρυνση αυτή θα αυξηθεί στα 0,07 ευρώ από την 1η Γενάρη 2019. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει στόχο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα επειδή είναι επιβαρυντική για το περιβάλλον.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος, με αφορμή το άρθρο του αντιπεριφερειάρχη, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα πως:

«Πρόκειται για την ενεργητική στήριξη που παρέχει ο κ. αντιπεριφερειάρχης στην κυβερνητική πολιτική, που με τον ν. 4496/2017 του Υπουργείου Περιβάλλοντος ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο κατευθύνσεις της ΕΕ. (...) Γι' αυτό δεν βρήκε να πει κουβέντα για σημαντικές πλευρές του συγκεκριμένου νόμου, για:

-- την επιβολή υπέρογκων κεφαλικών προστίμων από 200 ευρώ έως 500 ευρώ που θα επιβάλλονται από τον οικείο δήμο για όσους δημότες δεν συμμορφώνονται στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου,

-- την προώθηση της καύσης των απορριμμάτων (γίνεται λόγος για ανάκτηση Ενέργειας, που σημαίνει θερμική επεξεργασία απορριμμάτων),

-- τη γενικευμένη εισπρακτική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων με την παραπέρα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, στο όνομα του "πληρώνω όσο πετάω", της πιο ακραίας εκδοχής "ο ρυπαίνων πληρώνει", χειρότερη και από τη λογική του κεφαλικού φόρου, που όχι μόνο δεν σταματάει τη ρύπανση, αλλά φορτώνει περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ