Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση με έργα του Γ. Βαρλάμου

Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με έργα του Γιώργη Βαρλάμου, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του Κόμματος. Η έκθεση που έχει θέμα «Τ' αγριολούλουδα του Βαρλάμου» φιλοξενείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 11, κοντά στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός»), έως τις 11 Μάρτη 2018. Κορμός της έκθεσης είναι τα αγριολούλουδα, που τόσο αγάπησε ο Γ. Βαρλάμος και τα προσέφερε με την τέχνη του στο κοινό. Μπορεί ακόμα κανείς να δει και μερικά σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, καθώς και κάποια έργα του με θέμα τα Μετέωρα. Επίσης, σε προθήκες εκτίθενται τα εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του. Ολο το έργο του και το εργαστήριό του ο Γ. Βαρλάμος το παραχώρησε με χειρόγραφη δημόσια διαθήκη στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, μέλος του οποίου ήταν επί σχεδόν 70 χρόνια.

Χρηστικές πληροφορίες για την έκθεση

Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη - Κυριακή, από τις 9 π.μ έως τις 4 μ.μ. Οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ.

Η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ, η είσοδος είναι ελεύθερη την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και την 6η Μάρτη (Μέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται:

Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, οι κάτοχοι ενεργού κάρτας ανεργίας, οι φοιτητές και σπουδαστές, τα άτομα με αναπηρία (67% και άνω) και ένας συνοδός αυτών, γονείς πολύτεκνων οικογενειών. Ακόμα, ελεύθερη είσοδο δικαιούνται οι δημοσιογράφοι με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας, οι ξεναγοί με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας, τα μέλη του ΕΕΤΕ με την επίδειξη της κάρτας μέλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ