Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ
ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Σήμερα, 7 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ.

Γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1937 στην Κυψέλη της Αρτας σε εργατο-αγροτική οικογένεια. Εγινε δάσκαλος, ξεπερνώντας μεγάλες στερήσεις και δυσκολίες κι άρχισε να συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του λαού μας. Σημαντική στιγμή της δράσης του ήταν η πολυήμερη απεργία πείνας το 1975, με σκοπό την αποχουντοποίηση της Εκπαίδευσης, που αγκαλιάστηκε από το λαό της Κοκκινιάς και το λαϊκό κίνημα.

Εντάχτηκε στις γραμμές του ΚΚΕ κι ενεργά δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλισμό (διετέλεσε γραμματέας της ΔΟΕ από το 1987 έως το 1991) και στην Τοπική Διοίκηση (δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Νίκαιας, αντιδήμαρχος Παιδείας, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).

Η αγωνιστική, αταλάντευτη και συνάμα γεμάτη ανθρωπιά στάση ζωής του, που κράτησε μέχρι την τελευταία του πνοή, θα συνοδεύει για πάντα τη θύμησή του και θα μας δίνει δύναμη και αντοχή. Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΕΝΑ οι συγγενείς του προσφέρουν στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ.

****

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ, δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, ΦΩΤΗ ΜΗΤΣΑΚΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΥ, ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ, αγωνιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα ιδανικά του σοσιαλισμού μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 λίρες.

ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Αναστασία Γιάννη Παπανικολάου

***

Στη μνήμη του θείου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος έμεινε σταθερός και αταλάντευτος στις αρχές και τις αξίες του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 λίρες.

Αναστασία Γιάννη Παπανικολάου

***

Στην άσβεστη μνήμη των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, και των συντρόφων ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ από Κρήτη, ΚΩΣΤΑ ΓΛΑΡΟΥ από Φούρνους Ικαρίας και ΝΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ από Σάμο προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Θύμιος Θεοδωρίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του γιατρού ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΙΩΤΗ (φωτ.), του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ, μελών του ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Οικογένεια Νίκου Μιχιώτη


ΦΩΤΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΜΗΤΣΑΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΙΩΤΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΟΣ

ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ
ΛΟΥΚΑ ΚΟΤΣΑΔΑΜ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ