Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒASKET LEAGUE
Ξεχώρισαν Προμηθέας και Λαύριο, ανάσα για Κύμη

Από την επαρχία ήρθαν οι μεγάλες εκπλήξεις στην 7η αγωνιστική της Basket League αφού Προμηθέας και Λαύριο πέτυχαν σπουδαίες νίκες επί Αρη και ΑΕΚ αντίστοιχα και παρέμειναν στα ψηλά της βαθμολογίας. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η πρώτη νίκη της Κύμης επί του Πανιωνίου στο ντέρμπι των ουραγών της βαθμολογίας.

Στην Πάτρα ο Προμηθέας κυριαρχώντας πλήρως στο β' μέρος νίκησε τον Αρη με το εκκωφαντικό 70-40, υποχρεώνοντας τους «κιτρινόμαυρους» να πετύχουν μόλις 11 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (32-29 είχε λήξει το πρώτο μέρος). Ετσι, οι Πατρινοί παρέμειναν συγκάτοικοι του Ολυμπιακού στη δεύτερη θέση.

Την εκπληκτική του πορεία συνέχισε και το Λαύριο, που νίκησε την ΑΕΚ 80-72, την προσπέρασε βαθμολογικά και ανέβηκε μόνο του στο τέταρτο σκαλοπάτι. Πρωταγωνιστές από τους νικητές ήταν οι Μουρ, Ουίγκινς, την ώρα που η νέα αποτυχία των «κιτρινόμαυρων» προαγγέλλει εξελίξεις.

Συναρπαστικό ματς με ένταση και αγωνία στα τελευταία λεπτά έγινε στη Ν. Σμύρνη, όπου η Κύμη πήρε σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου με 92-91 στην παράταση (κ.α. 80-80) στην κόντρα των δυο ουραγών. Ετσι ξεκόλλησε από την τελευταία θέση αποκτώντας βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι των «κυανέρυθρων». Οι τελευταίοι πάντως κατέθεσαν ένσταση για μια φάση 45 δεύτερα πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου υποστηρίζοντας ότι κακώς ανανεώθηκε ο χρόνος σε αποτυχημένη επίθεση των φιλοξενουμένων αφού η μπάλα δεν είχε χτυπήσει στεφάνι.

Αλλα αποτελέσματα: ΠΑΟΚ - Κολοσσός Ρόδου 70-56, Παναθηναϊκός - Τρίκαλα 87-56, Ολυμπιακός - Κόροιβος 97-76.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 14, Ολυμπιακός 13, Προμηθέας Πατρών 13, Λαύριο 12, ΠΑΟΚ 11, ΑΕΚ 11, Αρης 10, ΓΣΛ/Φάρος 10, Κολοσσός Ρόδου 10, Κόροιβος 10, Ρέθυμνο 9, Τρίκαλα 9, Κύμη 8, Πανιώνιος 7.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ