Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέες δράσεις αλληλεγγύης

Συνεργείο σε εργασία επισκευής καυστήρα
Συνεργείο σε εργασία επισκευής καυστήρα
Σε νέες δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική προχώρησαν και το περασμένο Σαββατοκύριακο συνδικάτα του λεκανοπεδίου, ανταποκρινόμενα και στο κάλεσμα που απηύθυνε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, Συνδικάτα του Θριασίου και από άλλες περιοχές και Λαϊκές Επιτροπές του Θριασίου πραγματοποίησαν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στην κεντρική πλατεία της Μάνδρας το Σάββατο, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στα σπίτια πληγέντων σε γειτονιές της Μάνδρας, μοιράζοντας παράλληλα την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις πλημμύρες, καλώντας στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ελευσίνα εκείνη τη μέρα στην πλατεία Ηρώων στις 10.30 π.μ. Επιπλέον, στις πληγείσες γειτονιές τα κλιμάκια του ΠΑΜΕ συζήτησαν με τους κατοίκους, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες για εργασίες καθαρισμού και μικροεπισκευές από συνεργεία εργατικών σωματείων που θα πήγαιναν την Κυριακή το πρωί στην περιοχή, στο πλαίσιο της έμπρακτης λαϊκής αλληλεγγύης στους πληγέντες. Την Κυριακή, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής με πούλμαν μετέφερε συνεργεία που ασχολήθηκαν με εργασίες καθαρισμού και μικροεπισκευές.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, τα οποία θα αποστέλλονται στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, συγκεντρώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στα γραφεία του ΕΚΛ. Αντίστοιχο κάλεσμα αλληλεγγύης είχε απευθύνει και η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση της υλικής βοήθειας στους πληγέντες έγινε το Σάββατο.


Μέλη συνεργείου σε πλημμυροπαθές σπίτι
Μέλη συνεργείου σε πλημμυροπαθές σπίτι

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org