Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Αριστουργήματα του σοβιετικού κινηματογράφου στο «Πάνθεον»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και οι δομές του καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πολιτιστική πρόταση με τη συνδρομή των Τεχνών και διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η αρχή έγινε στις 7 Νοέμβρη, με τη συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Σοβιετικών συνθετών. Από την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη έως και το Σάββατο 9 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο αφιέρωμα στον σοβιετικό κινηματογράφο, στο «Πάνθεον». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα προβληθούν εξέχουσες δημιουργίες που απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές και σημάδεψαν την ιστορία και την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου, ενώ την πρώτη μέρα, την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 20.00, ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας «New Star», με τη συνεργασία της οποίας πραγματοποιείται το αφιέρωμα, θα κάνει εισηγητική ομιλία για τις ταινίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Πέμπτη 7/12

18.00: Προβολή της ταινίας «Οκτώβρης» του Σεργκέι Αϊζενστάιν.

20.00: Χαιρετισμός από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Θα ακολουθήσει η εισηγητική ομιλία για τις ταινίες από τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη.

22.00: Προβολή της ταινίας «Απεργία» του Σ. Αϊζενστάιν.

Παρασκευή 8/12

18.00: Θα προβληθούν οι ταινίες «Ενθουσιασμός - Η Συμφωνία του Ντονμπάς» του Τζίγκα Βερτόφ και «Η Δεσποινίς και ο Αλήτης» των Ευγένι Σλαβίνσκι και Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

20.00: Θα προβληθούν οι ταινίες «Ο Ανθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή» και «Kino Pravda no. 21» του Τζίγκα Βερτόφ.

Σάββατο 9/12

18.00: «Παιδαγωγικό Ποίημα» των Μ. Μαγιέβσκαγια και Α. Μασλιουκόβι.

20.00: «Ευτυχία» του Αλεξάντρ Μεντβέντκιν και «Ο Λένιν ζει» του Μιχαήλ Ρομ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ