Κυριακή 12 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΥΝ - ΟΓΕ
Η ιδιαίτερη επίδραση του φαινομένου της ουσιοεξάρτησης στις γυναίκες

Στο φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης και τις ιδιαίτερες επιδράσεις του στις γυναίκες ήταν αφιερωμένη η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 22 του Οκτώβρη το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις. Για τις δομές, τη δράση και την προσπάθεια του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» μίλησε η υπεύθυνη του τμήματος εκπαίδευσής του, Ειρήνη Τσαλέρα. Η Λία Αποστολοπούλου, γραμματέας του ΕΣΥΝ, επισήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης και ανέλυσε τους βασικούς άξονες στους οποίους θα πρέπει να βασίζεται η πρωτογενής πρόληψη σε σχέση με το σχολείο, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Την ανάγκη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, επιστημονικά τεκμηριωμένο, ενιαίο σχέδιο πρόληψης, θεραπείας και κοινωνικής ένταξης, με υψηλής ποιότητας προγράμματα, επαρκές και μόνιμο προσωπικό, ανέδειξε η Νάντια Κοδέλλα, νοσηλεύτρια σε μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ.

Η Χριστίνα Καραμαλίκη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Νόστος», μίλησε για τη βοήθεια που χρειάζεται η οικογένεια του εξαρτημένου αλλά και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει, ώστε να στρέψει τον χρήστη στο θεραπευτικό πρόγραμμα και την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Την εμπειρία από το πρόγραμμα «Εν Δράσει», μέσα από την οργάνωση μιας σειράς μαθημάτων δημιουργικής γραφής για τα μέλη της κοινότητας, μετέφερε η συγγραφέας και αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, Εύη Κοντόρα.

Τόσο η Μαρίνα Τσίγκα, πρόεδρος του ΕΣΥΝ, όσο και η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ, αναφέρθηκαν στην ανάγκη η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να γίνει βήμα κλιμάκωσης της συνεργασίας των δύο φορέων.

Σήμερα, ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από τις κεντρικές ομιλίες που έκαναν ο Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων και γραμματέας του ΕΣΥΝ, και η Μαρία Μανιατάκου, παθολόγος, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ