Τετάρτη 11 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ
Φινάλε πρόκρισης για Πορτογαλία

Για το τέλος φύλαγε το καλύτερο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, που στον 2ο προκριματικό όμιλο νίκησε με 2-0 τη μέχρι χτες πρωτοπόρο και αήττητη Ελβετία. Ετσι το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος πήρε την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας.

Με αγχωτικό τρόπο η Γαλλία εξασφάλισε και αυτή την απευθείας πρόκριση, αφού νίκησε τη Λευκορωσία με 2-1 και πήρε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο. Η Σουηδία πάει στα μπαράζ, αφού παρά την ήττα της στην Ολλανδία με 2-0 κατέλαβε τη 2η θέση, υπερτερώντας των «Οράνιε» στην ισοβαθμία, αφού είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

«Ψάρεψαν» πρόκριση οι Ισλανδοί

Η Ισλανδία, μετά την καταπληκτική της παρουσία στο Εuro 2016, έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες της και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο 9ο όμιλο, μπροστά από τις θεωρούμενες φαβορί Κροατία και Τουρκία. Οι «ψαράδες», μετά την κομβική νίκη τους τους στην Τουρκία με 0-3, που τους ανέβασε στην πρώτη θέση (σε συνδυασμό με το 1-1 της Κροατίας με τη Φινλανδία), «σφράγισαν» τελικά την πρωτιά με την εντός έδρας νίκη με 2-0 επί του Κοσσόβου. Για τον ίδιο όμιλο, η Κροατία νίκησε εκτός έδρας με 2-0 την Ουκρανία και εξασφάλισε τη συμμετοχή στα μπαράζ.

Με Πρίγιοβιτς στη Ρωσία η Σερβία

Στη Γεωργία το παρθενικό γκολ του επιθετικού του ΠΑΟΚ Πρίγιοβιτς με την εθνική Σερβίας έμελλε να είναι και ένα από τα καθοριστικότερα για την ομάδα του, καθώς έδωσε τη νίκη επί των Γεωργιανών με 1-0, στέλνοντας τη Σερβία απευθείας στην τελική φάση, ως πρώτη του 4ου ομίλου. Για τον ίδιο όμιλο, στην Ουαλία η Ιρλανδία πήρε μεγάλο «διπλό» με 1-0 και «έκλεψε» τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα μπαράζ από τους Ουαλούς, οι οποίοι, ενώ «έβλεπαν» μέχρι και πρωτιά, έμειναν 3οι στον όμιλο.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ

ΕΥΡΩΠΗ: Ρωσία (διοργανώτρια), Βέλγιο, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Πολωνία, Ισλανδία, Σερβία, Πορτογαλία

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: Βραζιλία, αναμένονται άλλες τρεις θέσεις

ΑΣΙΑ: Ιράν, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σουηδική Αραβία

ΒΟΡΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: Μεξικό, Κόστα Ρίκα

ΑΦΡΙΚΗ: Aίγυπτος, Νιγηρία, αναμένονται αλλες τρεις θέσεις

Σημ: Η 5η ομάδα από τη Λατινική Αμερική οδηγείται σε μπαράζ με ομάδα από την Ωκεανία. Η Αυστραλία από τον όμιλο της Ασίας πάει σε μπαράζ με την 3η ομάδα από Βόρεια - Κεντρική Αμερική.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ

Ελβετία, Δανία, Ιταλία, Σουηδία, Β. Ιρλανδία, ΕΛΛΑΔΑ, Σλοβακία, Κροατία. Τα ζευγάρια θα προκύψουν με κλήρωση (17 Οκτώβρη).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ