Κυριακή 8 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εθνικών Ομάδων 2017 από 27 Οκτώβρη έως 7 Νοέμβρη. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε κάθε πρωτάθλημα με δύο ομάδες. Την πρώτη ομάδα του Ανοιχτού Πρωταθλήματος θα απαρτίζουν οι Γ. Παπαϊωάννου, Στ. Χαλκιάς, Δ. Μαστροβασίλης, Χρ. Μπανίκας και Αντ. Παυλίδης με αρχηγό τον Σπ. Καπνίση, και τη δεύτερη οι Γ. Νικολαΐδης, Ν. Θεοδώρου, Αν. Κελίρης, Αθ. Μαστροβασίλης και Σ. Μαλικέντζος με αρχηγό τον Μ. Καλοσκάμπη, Εφορο Εθνικών Ομάδων της ΕΣΟ. Στο Πρωτάθλημα Γυναικών η πρώτη ομάδα θα αποτελείται από τις Στ. Τσολακίδου, Αν.-Μ. Μπότσαρη, Χ. Μαρκαντωνάκη, Αν. Αβραμίδου και Κ. Παυλίδου με αρχηγό τον Αντ. Βραγοτέρη, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η σύνθεση της δεύτερης ομάδας. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!
  • Στην Αττάλεια της Τουρκίας ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται στις 15 Οκτώβρη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων 2017. Τη χώρα μας εκπροσωπεί η αποστολή της ΣΑ Χανίων αποτελούμενη από τους Σ. Ναούμ, Κ. Τσαρουχά, Ν. Γεωργακόπουλο, Ευ. Πατρελάκη, Φ. Μαθιουλάκη και Αρ. Πετράκη, ενώ δεν υπάρχει εκπροσώπηση στο Κύπελλο Γυναικών. Ισχυρότερη ομάδα στο Ανοιχτό Κύπελλο είναι η «Γκλόμπους» από τη Ρωσία με τους Κράμνικ, Μαμεντιάροβ, Γκρίσουκ, Καριάκιν, Χίρι και Νεπομνιάτσι. Θα επανέλθουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.
  • Στο πολύ ισχυρό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Νήσο του Μαν (βλ. και Παρτίδα της Εβδομάδας) νικητής αναδείχτηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μάγκνους Κάρλσεν, συγκεντρώνοντας 7,5 β. σε 9 αγώνες. Στη 2η και 3η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκαν οι Β. Ανάντ και Χ. Νακαμούρα με 7 β. ο καθένας. Ενδιαφέρον είχε το σύστημα αγώνων του τουρνουά. Τα ζευγάρια του πρώτου γύρου καθορίστηκαν με «ελεύθερη», δηλαδή τυχαία, κλήρωση μεταξύ των παικτών και όχι ακολουθώντας τους κανόνες του ελβετικού συστήματος. Ετσι, προέκυψαν αρκετές ιδιαιτερότητες, όπως η συνάντηση Φ. Καρουάνα - Βλ. Κράμνικ, που ήταν το Νο 2 και Νο 3 της αρχικής κατάταξης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ