Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τη μεγάλη κομμουνίστρια δασκάλα Ρόζα Ιμβριώτη

Την Ρόζα Ιμβριώτη, τη μεγάλη δασκάλα, τη συντρόφισσα του λαού, τιμάει η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με μια εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τύρνας (Ελάτης), εκεί όπου το 1944 άρχισε τη λειτουργία του το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο υπό τη διεύθυνση της Ρόζας Ιμβριώτη.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 8 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, και θα περιλαμβάνει χρονικό της ζωής της Ρόζας Ιμβριώτη, πολιτική ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και τοποθέτηση αναθηματικής πλάκας.

«Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτρια του λαού, πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης, της εργαζόμενης γυναίκας και της νέας γενιάς. Την κέρδισε το δίκιο, ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση, την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Από νεαρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τις σοσιαλιστικές ιδέες, τις ασπάστηκε και τις υπηρέτησε μέχρι την τελευταία της πνοή. Νωρίς στρατεύτηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα και το τίμησε μέχρι το θάνατό της.

Αντλούμε δύναμη από την ανυποχώρητη και ασυμβίβαστη πάλη της, εμπνεόμαστε από τη στάση ζωής της, μελετάμε το έργο της γιατί η Ρόζα ανήκει στο μέλλον και αυτό υπηρέτησε», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της για την εκδήλωση η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ