Κυριακή 27 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση στον αντικομμουνισμό η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Το «συνέδριο» εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, που έγινε στην Εσθονία, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ των μονοπωλίων, που υπηρετούν με την πολιτική τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα

  • Οσα ανιστόρητα και ανήκουστα ειπώθηκαν στο «συνέδριο» της εσθονικής προεδρίας, καταδεικνύουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ. Ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της και αποτελεί προπομπό για νέα γενικευμένη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
  • Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΝΔ και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει άλλοθι «αριστεροσύνης» στην απόφασή της να μη συμμετάσχει στο συνέδριο, δεν αναιρούν το γεγονός ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ότι διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.
  • Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, 71 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα υπογράφουν κείμενο καταδίκης της αντικομμουνιστικής φιέστας στην Εσθονία. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.
  • Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός, από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο.

ΣΕΛ.  3,    7

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ