Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Κοροϊδία. Μόνον έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού για αύξηση του μηνιαίου βοηθήματος που δίνεται στους αγρότες - η κυβέρνηση το ονομάζει «αγροτική σύνταξη» - κατά 5.000 δρχ. (σελίδες 14-15)

Μετά τις εξαγγελίες του Κ. Σημίτη για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, δόθηκε και ένα «Συνοπτικό Πρόγραμμα Κυβερνητικών Δράσεων». Ο «Ριζοσπάστης» σήμερα αποκωδικοποιεί αυτές τις δράσεις στην οικονομική πολιτική, στα εργασιακά ζητήματα, αλλά και στον τομέα της Υγείας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι οι διαβόητες αναδιαρθρώσεις κάνουν το βίο αβίωτο στα λαϊκά στρώματα (σελίδες 18-20)

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι επιπτώσεις των γεγονότων της Τρίτης 11 Σεπτέμβρη στην οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κρίσιμη μέρα θεωρείται η Δευτέρα, όταν θα ανοίξει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πάντως, την Τετάρτη και την Πέμπτη οι Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, όπως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λειτούργησαν σαν αμορτισέρ, απορροφώντας τους όποιους κραδασμούς στις διεθνείς αγορές (σελίδα 22)

Πόσο μακριά από την Ελλάδα βρίσκεται η οικονομική ύφεση, που πλήττει σήμερα τη διεθνή καπιταλιστική οικονομία; Μια ύφεση που ξεκινά από τις ΗΠΑ, την καπιταλιστική αυτή μητρόπολη, επεκτείνεται στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, στην Απω Ανατολή και στη Λατινική Αμερική. Θα αφήσει ανεπηρέαστη την καπιταλιστική Ελλάδα αυτή η κατάσταση, με δεδομένη την ένταση της διεθνοποίησης; (σελίδα 23)

Υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής διανθισμένες με δηλώσεις για την υπεροχή της Ελλάδας έναντι πολλών ευρωπαϊκών χωρών, έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τη νέα σχολική χρονιά, η οποία ξεκινά και πάλι με προβλήματα, το κυριότερο από τα οποία είναι η συνεχιζόμενη αποψίλωση της λυκειακής βαθμίδας από μαθητές (σελίδες 26-27)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ