Σάββατο 8 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Απόφαση νέας παράτασης του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Τη νέα παράταση του καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» υπερψήφισε προχτές η γαλλική Εθνοσυνέλευση. Η νέα παράταση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι την 1η Νοέμβρη. Τα μέτρα είχαν τεθεί σε ισχύ το Νοέμβρη του 2015, μετά το πολύνεκρο χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού, και με στόχο την προστασία της «ασφάλειας» της χώρας.

Στην τελευταία του ομιλία στο Κογκρέσο, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ότι θα είναι η τελευταία φορά που η εφαρμογή αυτών των «έκτακτων» μέτρων παρατείνεται, αλλά τόνισε ότι θα επιταχυνθεί η νέα αντι-τρομοκρατική μεταρρύθμιση. Ενα ολόκληρο δηλαδή πακέτο μέτρων, τα οποία υπηρετώντας και πάλι τις «ανάγκες του αγώνα κατά της τρομοκρατίας» διαμορφώνονται εξυπηρετώντας και πολλές αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, όπως την περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κ.τ.λ.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβρη θα δοθεί νέα ορμή σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών στρατηγικής σημασίας. Οπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, οι πωλήσεις μετοχών τέτοιων εταιρειών θα «επιτρέψουν να τροφοδοτηθεί ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτεί την καινοτομία», συμπληρώνοντας πως στόχος είναι «η γαλλική οικονομία να είναι αύριο μια από τις σύγχρονες, τις πιο ανταγωνιστικές, τις πιο ανοικτές στις τεχνολογικές επαναστάσεις οικονομίες στην Ευρώπη και στον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ