Από μια σπουδαία επίδοση του Απόστολου Παπαστάμου στα 400μ σημαδεύτηκε από ελληνικής πλευράς το φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης εφήβων - νεανίδων που έγινε στη Νετάνια.
Ο Απ. Παπαστάμος στον τελικό των 400μ. μεικτής ατομικής «έσπασε» τα χρονόμετρα, σημειώνοντας χρόνο 4:21.89, ξεπερνώντας το 4:22.32, που κρατούσε από τις 5/7/2001 και το είχε ο Βασίλης Δεμέτης. Παράλληλα, η επίδοση αποτελεί και ρεκόρ Παίδων, αφού ο αθλητής του ΝΟ Χανίων είναι γεννημένος το 2001. Η σπουδαία επιτυχία του Ελληνα κολυμβητή τον έφερε στην 4η θέση του τελικού, η οποία αποτελεί και την καλύτερη για την ελληνική αποστολή στους αγώνες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Μπάλαζ Χόλο με 4:19.55, ενώ το ασημένιο πήρε ο Τόμας Ντιν από τη Μεγάλη Βρετανία με 4:20.20. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάρτσελ Βαγκρόφσκι με 4:21.63.
Στην έτερη ελληνική συμμετοχή σε τελικό στο φινάλε των αγώνων η Νικολέτα Παυλοπούλου στα 200μ μ.α. σημείωσε χρόνο 2:18.08, καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Τα μετάλλια κρίθηκαν σε πολύ μεγάλους χρόνους. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μάρτιν Στέενμπεργκ από την Ολλανδία με 2:13.69, ενώ την ακολούθησαν η Ανια Κρέβαρ από τη Σερβία με 2:14.13 και η Αλίσια Γουίλσον από τη Μεγάλη Βρετανία με 2:14.60.