Κυριακή 25 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμάκωση του αγώνα και νέα απεργία την Πέμπτη

Μετά την απεργία της περασμένης Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες μέρες προβλέπει συνέχιση των αποκλεισμών στα αμαξοστάσια των δήμων και των ΧΥΤΑ, αύριο Δευτέρα πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. έως λήξη του ωραρίου) και συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ την Πέμπτη 29 Ιούνη θα γίνει νέα 24ωρη απεργία, καθώς και πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί σε προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια, τη Δευτέρα στις 11.30 π.μ. και την Πέμπτη στις 10 π.μ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί σε ένταση του αγώνα απέναντι «στην κυβέρνηση που στέλνει τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς σε απεργούς και στις καταλήψεις», απέναντι «στους δημάρχους που ξεκίνησαν να απολύουν συμβασιούχους». Στο κάλεσμά της υπογραμμίζει την ανάγκη η συνέχιση και η οργάνωση του αγώνα να γίνουν υπόθεση των Επιτροπών Αγώνα των συμβασιούχων και των σωματείων, όπως και την ανάγκη να ανοίξουν με κάθε τρόπο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, για να μπορεί να εκφράζεται η αλληλεγγύη συνολικά των εργαζομένων και του λαού.

«Να βροντοφωνάξουμε παντού "Καμιά απόλυση συμβασιούχου!", να το πάρουν χαμπάρι ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Αυτή είναι η μόνη λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, δεν κάνουμε βήμα πίσω», τονίζει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ