Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο αυταρχισμός συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την καταδίκη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

Τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την πρωτοφανή καταδίκη μαθητών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε για το θέμα. Οπως σημείωσε, το περιστατικό δεν ήταν μεμονωμένο, καθώς αυτή τη χρονιά υπήρξαν απανωτά κρούσματα καταδικών μαθητών μόνο και μόνο για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση που αφορά τους μαθητές στο Ρέθυμνο, για να σταματήσει κάθε απειλή δίωξης σε βάρος μαθητών και γονιών και για να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναφέρθηκε στην κατάργηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ του νόμου που ποινικοποιεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις και στη δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές.

«Η αποδοκιμασία που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης του συγκεκριμένου περιστατικού δεν ήταν ειλικρινής. Και ήρθε ως αποτέλεσμα της κατακραυγής που ξέσπασε», απάντησε ο Γ. Γκιόκας, θυμίζοντας πως το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία στη συνέχεια τροποποίησε απαλείφοντας τα κομμάτια εκείνα που αφορούσαν την καταδίκη της δικαστικής απόφασης και μένοντας μόνο στην καταδίκη της στάσης του διευθυντή. Επίσης, η δεύτερη ανακοίνωση δεν αναφερόταν στην ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, που το έκανε η πρώτη.

«Ηταν και δικό μας αίτημα να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ομως παρ' όλα αυτά, διώξεις και καταδίκες υπάρχουν στη βάση άλλων ποινικών νόμων. Το ζήτημα δεν είναι να καταργηθεί μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να συνεχίζεται ο αυταρχισμός με βάση άλλες ποινικές διατάξεις. Το ζήτημα είναι να μην υπάρχουν τέτοιες διώξεις και καταδίκες, οι οποίες όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και εντείνονται», σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Ο αυταρχισμός είναι συμπλήρωμα μιας πολιτικής που στρέφεται σε βάρος των λαϊκών αναγκών και ανεξάρτητα από τις διάφορες κορόνες, αργά ή γρήγορα όποιος ακολουθεί τέτοιες πολιτικές, θα καταφύγει και στον αυταρχισμό», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ