Κυριακή 11 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» - ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Αύριο, Δευτέρα 12 Ιούνη, η εκδήλωση

Τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Επιμορφωτικού Κέντρου «Χαρίλαος Φλωράκης» θα γιορταστούν αύριο, Δευτέρα 12 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., με εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις θα γίνουν από τον υπεύθυνο του ΕΚΧΦ Ν. Παπαγεωργάκη και ερευνητές που έχουν αξιοποιήσει αρχειακό υλικό του Κέντρου.

Το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνη 2007, στο σπίτι όπου έζησε ο κομμουνιστής ηγέτης, στην οδό Χ. Φλωράκη 6 (πρώην Πυθίας).

Στο αρχειακό απόθεμα του Κέντρου έχουν ενταχθεί σε ψηφιακή μορφή πάνω από 165 χιλιάδες ντοκουμέντα (800 χιλιάδες σελίδες) του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο είναι προσβάσιμα στους ερευνητές και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται. Το υλικό του Κέντρου έχει εμπλουτιστεί μέσω προσφορών φίλων του καθώς και μέσω συνεργασιών με άλλα αρχεία (ΓΑΚ, ΕΛΙΑ, Βιβλιοθήκη της Βουλής).

Στη διάθεση των επισκεπτών βρίσκονται και πάνω από 3.000 βιβλία που σχετίζονται με την Ιστορία του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, καθώς και τις κοινωνικές επιστήμες.

Ο εμπλουτισμός τόσο του αρχείου όσο και της βιβλιοθήκης είναι συνεχής.

Το Κέντρο, με τα τεκμήρια που διαθέτει, έχει τις προϋποθέσεις να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη γνωριμία με αυθεντικές πηγές της Ιστορίας και της ταξικής πάλης και μεγάλους σταθμούς στη σύγχρονη ιστορία, στην Ελλάδα και διεθνώς. Φιλοδοξεί να υποδεχτεί ακόμα περισσότερους εργάτες και εργάτριες, ιστορικούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και γενικότερα όσους αναζητούν την ιστορική αλήθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ