Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Απανωτές επαφές για να συνεχιστεί το παζάρι

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπαν Μπαρθ Αϊντε συνέχισε και χτες τις χωριστές συναντήσεις με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο την εξεύρεση «κοινού εδάφους» για να προγραμματιστεί συνέχιση της Διάσκεψης στη Γενεύη μέσα στον Ιούνη.

Μετά τις χτεσινές συναντήσεις, ο Αϊντε δήλωσε πως (προς το παρόν) δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αλλά «η εκ του σύνεγγυς διαδικασία συνεχίζεται». Σχολίασε ότι «τα καλά νέα» είναι πως και οι δύο ηγέτες είναι δεσμευμένοι για λύση του Κυπριακού, αλλά (ακόμα) «είναι μακριά όσον αφορά τη μεθοδολογία για μια νέα "Γενεύη"», είπε.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «και οι δύο ηγέτες, Αναστασιάδης και Ακιντζί, γνωρίζουν ότι τυχόν αποτυχία θα είναι δραματική για τη διαδικασία και αυτή είναι και η δική μου άποψη», ενώ μεταξύ άλλων εξήγησε ότι υπάρχει μια σοβαρή διαφωνία σχετικά με τη δημιουργία ενός «οράματος ασφάλειας», όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και όσοι άλλοι ζουν εδώ «θα αισθάνονται ασφαλείς σήμερα, αύριο και στο μέλλον για τη ζωή τους, τις περιουσίες τους, για την ταυτότητα και την κοινότητά τους, αλλά και για το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ